Echipamente medicale vitale donate spitalelor din Resita si Moldova Noua VIDEO

Organizația Salvați Copiii România a făcut o nouă donație ce constă în echipamente vitale, respectiv un ecograf și un incubator de transport, în valoare de peste 30.000 de euro, secției de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Reșița și secției de pediatrie și neonatologie a Spitalului Orășenesc Moldova Nouă.

„Am venit cu un ecograf și un infuzomat, la Reșița, respectiv, un incubator pentru transport, pentru nou-născuții din Moldova Nouă, în valoare de 30 mii 500 euro. Donația se adaugă celor făcute anterior în Caraș-Severin, în valoare de 116 mii euro, pentru spitalele din Reșița, Caransebeș și Oravița. De altfel, în Caraș-Severin, mortalitatea infantilă este, încă, ridicată, de 10,4 la mie, județul fiind depășit doar de Sălaj, Botoșani și Călărași. Donațiile fac parte dintr-un program pe 2019 de dotare a maternităților, când vom ajunge în 49 de maternități din țară, ocazie cu care vor fi donate 115 echipamente, care costă un milion de euro”, a declarat preşedintele Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Pe parcursul a șapte ani, la nivel național, Organizația „Salvați copiii” a reușit să adune circa cinci milioane euro, prin care au fost ajutate secțiile de neonatologie din întreaga țară.

„Am cunoscut mame disperate că vor naşte într-o maternitate nedotată, cu un singur incubator şi atunci viaţa prematurilor devine o loterie. Dotarea maternităţilor cu tot ce trebuie pentru medici care îi salvează pe micuţi trebuie dusă până la capăt şi pentru asta e nevoie de implicare socială şi de responsabilitate. Noi vom continua programul nostru, până când secțiile de neonatologie nu vor mai avea nevoie de noi”, a afirmat Ambasadorul Organizației Salvați Copiii România, Amalia Năstase.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments