Ei sunt cei mai buni pompieri civili din Caras Severin VIDEO

Pompierii civili s-au întrecut pe stadionul „Mircea Chivu” din Reşiţa, unde s-a desfăşurat ,,Etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă”. Cei mai buni dovedindu-se a fi SVSU Grădinari şi SPSU al Combinatului Siderurgic TMK Reşiţa.

Echipele serviciilor voluntare şi private participante şi-au testat nivelul de pregătire şi capacitatea de intervenţie pe linia situaţiilor de urgenţă în cadrul celor trei probe prevăzute de regulament, respectiv, pista cu obstacole pe 100 m, ştafeta 4×100 m şi dispozitivul de intervenţie. La concurs s-au prezentat 12 echipaje ale serviciilor voluntare şi cinci echipaje ale serviciilor private, însă startul a fost luat de doar şase echipe, câte trei pentru fiecare serviciu. Din păcate, celelalte echipaje au fost incomplete.

Câştigătorii etapei au fost declaraţi cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Grădinari şi cei de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă TMK Reşiţa. Cele două echipaje vor reprezenta judeţul Caraş-Severin la faza interjudeţeană.

„Concursurile profesionale ale acestor servicii vizează dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi cele private, precum şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Pentru organizarea şi desfăşurarea concursului am avut sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, prin oferirea de cupe şi medalii. Pentru al treilea an, avem cupe transmisibile, prin care echipajele câştigătoare le transmit câştigătorilor”, a declarat şef Serviciu pentru intervenţie şi rezilienţa comunităţilor, din cadrul ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Corina Braje.

Cele mai dese intervenţii la care participă Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă sunt incendiile de vegetaţie sau incendiile de locuinţe.

La nivelul judeţului există 77 de Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi 11 Servicii Private pentru situaţii de urgenţă.

Comentarii

comentarii