Elevii și părinții de la CNT Lalescu, au dat o față nouă parcului

În perioada 20 aprilie – 1 iulie 2015 se implementează la Colegiul Național TRAIAN LALESCU din Reșița proiectul ECOSCOLARII CNTL, finantat de FUNDATIA PENTRU PARTENERIAT si MOL ROMANIA, in valoare totală de 10 226 RON. Acest proiect are drept beneficiar asociația de părinți a Colegiului Național Traian Lalescu, iar ca parteneri Primăria Reșița și Colegiul Național TRAIAN LALESCU Reșița.

Proiectul, care este aproape finalizat, a constat în reamenajarea spațiului verde din fața clădirii ciclului primar, dar și în defășurarea unor activități de educație ecologică. Au participat la acest proiect aproape toți elevii de liceu și șapte clase de la ciclul primar, alături de profesori și de voluntari din rândul părinților. Au fost desfășurate mai multe activități educative și interesante: vizite de documentare la serele primăriei și la APM CS, activități de conștientizare a membrilor comunității asupra importanței spațiilor verzi, marcarea și săparea alelilor, plantarea, irigarea și etichetarea unor specii de plante, crearea de afișe, tipărirea unui ghid de întreținere a plantelor. Grădina la care s-a lucrat a fost populată cu mai multe specii de arbori și arbuști, rezistenți atât la căldură, cât și la frig, dar și la poluare. Au fost plantați – ca aliniament – arțari roșii, care, în timp, vor forma o perdea în calea poluării fonice, dar și a poluării cu noxe.

Primăria Reșița a oferit un sprijin consistent acestui proiect prin amenajarea aleilor, fixarea băncilor; nivelarea spațiului; în plus, a reconstruit gardul ce împrejmuiește grădina. Astfel, Colegiul Național TRAIAN LALESCU se poate mândri cu un mic parc dendrologic în care conviețuiesc câteva zeci de specii de plante, o adevărată oază de verdeață, o barieră verde în calea poluării.

Coordonator proiect
Lavinia Dolot,
Director adjunct
Colegiul Național TRAIAN LALESCU Reșița

Comentarii

comentarii