Este bine de știut: canicula și autoturismul personal- otrava de la bord

Mulți oameni stau în mașinile lor, de dimineata pana seara, 7 zile pe săptămână.

În momentul în care ajungeți la mașină, deschideți ferestrele pentru un timp, apoi intrati in masina si, după câteva minute, porniți clima sau ventilația.  Nu porniți clima de îndată ce intrați în mașină. Dar, de ce ?
Conform cercetarilor, tabloul de bord al masinii, scaune, AC, conducte, de fapt cam toate obiectele sunt din material plastic în vehiculul dumneavoastră si, expuse la caldura de la lumina soarelui, emit benzen, o toxina care cauzează cancer. O substanță cancerigenă de mare impact. Nu dai importanta la mirosul de plastic incins din masina ta pentru ca te grabesti…
Benzenul cauzeaza cancer la oase, anemie si reduce celulele albe din sange. Expunerea prelungită poate provoca leucemie si creste riscul unor forme de cancer. Acesta poate provoca, de asemenea, avorturi spontane la femeile gravide. Nivelul acceptat de benzen este de 50 mg pe sq.ft.
O mașină parcată intr-un spatiu interior, cu ferestrele închise, va conține 400-800 mg de benzen – de 8 ori nivelul acceptabil.

Dacă masina este parcata în aer liber, în soare, la o temperatură de peste 50 de  grade C, nivelul de  benzen ajunge până la 2000-4000 mg, de  40 de ori peste nivelul acceptabil.

Oamenii care intra in masina, păstrând ferestrele închise, în cele din urmă vor inhala cantitati excesive de toxine benzen.

Benzenul este o toxină care afectează rinichii și ficatul. Ce e mai rău, este extrem de dificil sa o elimini din corp.

Deci, prieteni,  deschideți ferestrele și ușile de la masina voastra -asteptati un timp pentru evacuarea benzenului din interior, înainte de a pătrunde în habitaclu.

Comentarii

comentarii