Este bine de stiut: Cauzele aparitiei racelii si gripei

Raceala este una dintre cele mai comune boli infectioase. Insa studiile arata ca raceala nu este cauzata de bacterii, ci de virusuri, iar daca medicul de familie iti prescrie antibiotice, acest tratament este complet inutil. Trebuie sa cunosti cauzele ce duc la aparitia racelii si gripei, pentru a le putea preveni si trata.

Acest virus al racelii nu se contracteaza neaparat prin a sta in prezenta unei persoane ce tuseste sau stranuta, ci mai degraba prin contact direct. Virusurile racelii pot trai pe diverse suprafete timp de ore intregi, deci este usor sa intri in contact cu acestea in timpul vietii cotidiene.

Totusi, trebuie sa retii ca, desi poate esti expus acestui virus, nu inseamna neaparat ca vei raci. Daca sistemul tau imunitar functioneaza la conditii optime, acesta va lupta impotriva bolii.

Pe de alta parte, daca ai o insuficienta la nivelul sistemului imunitar, cu siguranta raceala te va incerca. Asadar, raspunsul la intrebarea “De ce racesti?” este unul simplu si scurt: racesti din cauza unui sistem imunitar slabit.

Potrivit cercetatorilor, protectia oferita de sistemul tau imunitar poate scadea drastic daca mananci prea mult zahar si prea multe cereale, nu te odihnesti destul, nu reusesti sa-ti controlezi nivelul de stres sau ai o deficienta de vitamina D.

Raceala si gripa pot fi repercusiuni ale deficientei de vitamina D. Aceasta vitamina este un puternic agent antimicrobian, producand 200-300 de peptide antimicrobiene diferite in organism, care distrug bacterii, virusuri si fungi.

Bauturi delicioase care alunga raceala

Un nivel scazut de vitamina D afecteaza semnificativ sistemul imunitar si capacitatea corpului de a raspunde corespunzator la atacurile racelii, gripei sau alte infectii ale cailor respiratorii.

Tot mai multe studii arata faptul ca exista o legatura intre infectii ale tractului respirator inferior si nivelurile de vitamina D, riscul fiind si mai mare pentru cei cu boli cronice precum astmul. Conform expertilor, ai nevoie de 35 unitati de vitamina D per kilogram in corp. Aceasta recomandare include copiii, femeile insarcinate si varstnicii.

Totusi, acest nivel de vitamina D este individualizat, deoarece este dependent de factori precum culoarea pielii si la cat soare esti expus zi de zi. Este aproape imposibil sa particularizezi aceste recomandari, dar un test de sange din care rezulta 50-70 ng/ml este doza optima de vitamina D.

9 remedii naturale pentru gripa

Cu cat nivelul de vitamina D este mai mare, cu atat iti scazi riscul de a contracta virusurile racelii, gripei si a altor infectii ale cailor respiratorii.

Comentarii

comentarii