Este bine de știut și asta: 9 etape prin care trece orice relatie de cuplu

batrani2 fericitiFiecare relatie e unica si fiecare experienta amoroasa traita nu seamana cu alta, de-a lungul vietii noastre. Fiecare dintre noi traim, in viata, un numar de relatii, toate foarte diferite intre ele. Totusi, exista anumite etape certe prin care trece orice raport intre doi parteneri.
Etapele acestea sunt, practic, ca un test de durabilitate prin care trec cei doi parteneri in relatia lor. Daca oricare dintre aceste etape esueaza, in mod automat va esua si relatia. Nu o data ni s-a intamplat sa avem in fata ochilor un exemplu de cuplu care parea ca se intelege perfect, iar cativa ani mai tarziu sa aflam, despre acelasi cuplu, ca s-a destramat.
Afla si tu in ce etapa a relatiei tale esti si cum decurge raportul cu partenerul tau de viata, asa cum cred specialistii de la Lovepanky.com.

Etapa nr 1: Dragostea nebuna

Este primul stadiu al fiecarei relatii, care incepe cu o puternica atractie fata de partener. Amandoi sunteti puternic atrasi sexual unul de celalalt si va doriti sa stati in compania celuilalt. In aceasta etapa amandoi ignorati eventualele nereguli si vedeti doar jumatatea plina a paharului.

Etapa nr 2: Intelegerea

In aceasta etapa partenerii incep sa se cunoasca cu adevarat. Aveti conversatii lungi si vreti sa va cunoasteti cat mai mult. Vorbiti despre trecutul vostru, familii, relatii, ce va place si ce nu va place, si tot ce va defineste. Totul pare romantic si frumos.

Etapa nr 3: Disonantele

Etapa aceasta vine dupa cateva luni de fericire deplina si coincide cu primele momente de cearta care au loc in cuplu. Este momentul in care partenerii se vad nevoiti sa faca fata primelor lor conflicte.

Etapa nr 4: Formarea opiniilor

Este etapa in care amandoi va formati parerea despre celalalt. Si apar primele presupuneri despre pozitia si dorintele celuilalt fata de relatie. De obicei, daca asteptarile unuia difera de ale celuilalt, se instaureaza depresia celui care are asteptari mai mari. Nu te astepti ca partenerul sa-ti aduca flori, dar el o face. Totusi, daca cumva intarzie atunci cand stie ca trebuie sa te ia de la aeroport, intri in depresie si te intristeaza profund.

Etapa nr 5: Cimentarea relatiei

Deja aveti idei clare unul despre celalalalt, iar acum incercati sa cimentati prezenta partenerului in propria viata. Este etapa in care dai si primesti, etapa reciprocitatii. Tot in aceasta etapa are loc incercarea unuia de a-l schimba pe celalalt acolo unde simte nevoia.

Etapa nr 6: Fericirea

Daca relatia rezista etapei nr 5, deja amandoi va simtiti in largul vostru, sunteti perfect constienti de alegerea facuta si v-ati gasit echilibrul. Fiecare stie exact asteptarile celuilalt si va cunoasteti foarte bine. Sunteti fericiti unul cu altul si va considerati binecuvantati sa aveti o asemenea relatie echilibrata. In cadrul acestei etape aveti senzatia ca sunteti cu adevarat cuplul ideal.

Etapa nr 7: Momentul dubiilor

Deja au trecut ani buni de cand sunteti impreuna. Si la un moment data par si dubiile. Intensitatea acestor dubii depinde de cat de fericita a fost relatia voastra pana in acest moment. Acum incepeti sa va ganditi la viata voastra, la anii petrecuti impreuna, la fostii parteneri si la tentatiile unui eventual nou partener. Este etapa in care cautati sa petreceti mult timp in compania altor cupluri ca si voi. Oare ati putea rezista o data ce atingeti aceasta etapa? Sigur ca da, atat timp cat nu aveti un raport monoton si rutinant.

Etapa nr 8: Explorarea sexuala

Viata sexuala incepe sa capete noi dimensiuni si va aratati din ce in ce mai interesati de aspectul fizic al lucrurilor. Sau, dimpotriva, unul dintre voi se arata complet dezinteresat de sex. Este momentul in care amandoi incepeti sa va ganditi la metode de a va imbunatati viata sexuala. Daca nu sunteti amandoi pe aceeasi frecventa, de obicei unul dintre parteneri ajunge sa aiba o alta relatie. Daca, dimpotriva, gasiti calea de comunicare, puteti explora impreuna.

Etapa nr 9: Increderea deplina

Este momentul in care sunteti cu adevarat fericiti, impliniti si aveti incredere oarba unul in celalalt. Dar atentie, un astfel de stadiu va poate conduce usor catre senzatia ca totul vi se cuvine si totul va e garantat. Oricat de bine v-ati cunoaste si oricat de confortabil v-ati simti in relatie, nu uitati ca nimic nu e garantat pe viata si ca trebuie sa continuati sa va curtati si apreciati reciproc, pentru sanatatea raportului.

Daca esti intr-o relatie cu vechime, probabil ca deja ai experimentat pe propria piele stadiile de mai sus. Daca, dimptoriva, esti indragostit si esti la inceput, nu te lasa neaparat influentat de ele.

sfatulparintilor.ro

Comentarii

comentarii