Ești răcit? Uite cateva remedii naturale ce te vor ajuta

Uneori este bine să asculți sfatul bătrânilor, care reușeau să se pună pe picioare și să scurteze perioada de convalescență cu ajutorul unor soluții bune.

Iată ce poți face pentru a reduce simptomele răcelii:

Bea cât mai multe lichide. Atunci când ești bine hidratat nasul și gâtul pot fi mult mai ușor curățate de secreții. Evită cafeaua și consumul de alcool zilele în care ești bolnav.

Pune în cameră un umidificator. Acesta contribuie la menținerea umezelii nazale.
Mănâncă zilnic supă de pui. Din bătrâni se spune că supa de pui tratează și vindecă răceala.
Ia suplimente de echinaceea. Deși nu poate preveni infecția, echinaceea spun unele studii, poate ameliora simptomele și să scurteze perioada de boală.

Zincul. Este un mineral ideal în stările caracteristice gripei sau răcelilor. Sunt studii care susțin că zincul poate ameliora răceala.
Vitamina C. Severitatea bolii poate si diminuată dacă iei vitamina C de 1000 mg o dată pe zi.
Gargară cu apă și sare. Da, ai citit bine. Așa spuneau bătrânii și se pare că are efect dacă vrei să diminuezi durerea de gât. Așa că pune într-o cană apă la temperatura camerei, 2 lingurițe de sare și fă gargară de câteva ori pe zi.

Mierea. Aceasta este un remediu popular cunoscut din străbuni pentru calmarea stărilor de răceală. Inclusiv în combaterea tusei este bună mierea.La fel, mierea poate liniști senzația de durere de gât. Sunt studii care spun că mierea este un excelent inhibitor al tusei, aceasta având proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Rădăcina de ghimbir este un alt remediu popular pentru tuse, răceli, dureri de gât. De exemplu, în medicina tradițională chineză ghimbirul este utilizat pentru a trata tusea și pentru a combate rinoreea. Așa că fă-ți un ceai de ghimbir în care adaugă o linguriță de miere și bea-l cu înghițituri mici. Sunt și studii care susțin că ceaiul de ghimbir ar putea să combată stările de greață care sunt prezente de regulă în stările gripale.

Usturoiul conține compusul alicin renumit pentru proprietăți antimicrobiene. Adăugarea usturoiului în mâncarea ta zilnică contribuie la reducerea severității simptomelor în cazul răceilor. Mai mult, usturoiul poate să prevină îmbolnăvirea nu doar să grăbească procesul de vindecare.

Comentarii

comentarii