Evaluarea Națională – prima probă în cadrul simulării examenului

Luni a avut loc prima probă în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, la care au participat de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a.

La nivel național aproximativ 350.000 vor susţine aceste examene. În Caraș-Severin 2356 de elevi de clasa a VII-a ș 2387 de clasa a a VIII-a au luat parte la prima probă a simulării examenului de Evaluare Națională. În banatul de munte au simularea a fost organizată în 83 de centre.

„În Caraş-Severin simularea s-a desfăşurat în 83 de centre de examen, au fost înscrişi 2.356 de elevii pentru simularea celor de clasa a VII-a şi 2.387 la clasa a VIII-a. Nu s-au înregistrat probleme de niciun fel şi nici nu a fost cazuri de eliminări”, a mai precizat profesor Moatăr.

Elevii au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor. Mâine va avea loc simularea la matematică, iar pe 13 martie se va desfășura simularea probei scrise la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi anunţate pe 22 martie Notele obţinute la aceste simulări vor fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui.

Comentarii

comentarii