Eveniment de excepție la Reșița – Serile Muzicii Clasice Germane

„Serile Muzicii Clasice Germane” se vor desfășura în perioada 3-6 noiembrie 2022 la Reșița. Organizate de Liceul de Artă „Sabin Păuța” și Asociația Klavier ART, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București și în parteneriat cu Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, evenimentul celebrează muzica clasică germană în anul în care se aniversează 30 de ani de prietenie și parteneriat Româno-German în Europa.

Sunteți invitați la o întâlnire cu muzica clasică în recitalul „În pași de dans”, susținut de pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, în data de 3 noiembrie, pentru a explora lumea muzicală la patru mâini. Recitalul „De la Vest la Est” cu invitați din Republica Moldova, flautistul Ioan Negură, solist al Sălii cu Orgă din Chișinău și pianista Elena Turea de la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice din Chișinău, va avea loc vineri, 4 noiembrie.

Cu o incursiune muzicală „De la Bach la Beatles” vă dă întâlnire chitaristul Costin Soare, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români, sâmbătă, 5 noiembrie. În ultima seară, Concert de Gală cu soliști instrumentiști ai Filarmonicii Banatul din Timișoara, violonistul Andrei Mihail Radu și pianista Adriana Dogariu, alături de tânăra generație de artiști, participanți în perioada 3-6 noiembrie la Master Class-ul de vioară, flaut, pian și muzică de cameră din cadrul „Serilor Muzicii Clasice Germane”. Toate concertele vor avea loc la Sala Lira, de la ora 19,  cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Director festival – Tudor PANIȚĂ, director artistic – Corina RĂDUCANU.

Comentarii

comentarii