AdministratieSănatate

Eveniment – Jocurile Regionale Special Olympics România 2013 – Reșița 9-10 octombrie

special olimpicsFundația Special Olympics din România, cu sprijinul Fundației Vodafone România și în parteneriat cu: Primăria Municipiului Reșita, Consiliul Județean Caraș-Severin, Rotary Club Reșita, Academia Olimpică Română – Filiala Caras-Severin, Universitatea Eftimie Murgu, Liga Studenților din cadrul Universității Eftimie Murgu și Grupul Local de Tineret Arcus, are plăcerea să anunțe Jocurile Regionale Special Olympics România 2013, dedicate persoanelor cu dizabilități intelectuale, care vor avea loc în 9 și 10 octombrie, la Reșița. Jocurile fac parte dintr-o serie de evenimente prin intermediul cărora încercăm să oferim șansa cât mai multor sportivi Special Olympics, cu abilități reduse, de a participa la competiții sportive.
La eveniment și-au anunțat prezența peste 150 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații, școli speciale și centre de plasament din Judetul Caraș-Severin și din alte 8 județe din regiune. Aceștia vor concura la competiții sportive de gimnastică, badminton și înot și vor fi însoțiți de către antrenori, profesori, părinți etc.
Programul acestui eveniment sportiv este următorul :
Marți, 8 octombrie 2013- sosirea delegațiilor din regiune
Miercuri, 9 octombrie 2013
Competitii sportive :
9,00-12,00 – Înot (Complexul Municipal de Sport și Sănătate – bazinul olimpic) – competiții preliminare
9,00 – 12,00 – Badminton și Bocce (Sala de sport a Liceului de Artă Sabin Păuța) – competiții preliminare
13,00 – 16,00 – Gimnastică – traseu aplicativ – (Sala de sport a Liceului de Artă Sabin Păuța)- preliminarii și finale
Joi, 10 octombrie 2013 :
Competiții sportive :
9,00 – 12,00 – Înot (Complexul Municipal de Sport și Sănătate -bazinul olimpic)- competiții finale
9,00 – 11,00 – Badminton și Bocce (Sala de sport a Liceului de Artă Sabin Păuța) – competiții finale
11,00 – 13,00 – Ceremonia de premiere
Organizarea acestui eveniment este posibilă datorită spijinului primit din partea Fundației Vodafone România, a Primăriei Municipiului Reșita, a Consiliului Județean Caraș-Severin, și a Rotary Club Reșita. Suportul tehnic al competițiilor va fi asigurat de către specialiști ai Fundației Special Olympics România, ai Academiei Olimpice Române – Filiala Caras-Severin, voluntari de la Liga Studenților din cadrul Universității Eftimie Murgu și de la Grupul Local de Tineret Arcus.
“Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități intelectuale în atenția comunității; le-a incurajat, arătându-le respect pentru curajul lor. Numai împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria! » Cristian Topescu, membru în Comitetul Director SO România.
Am fi onoraţi să vă avem alături de noi la acest eveniment special de celebrare a abilităţii, fair-play-ului şi incluziunii.
Pentru mai multe informaţii şi/sau alte detalii vă rugăm să ne contactaţi, Katharina Kiss, Director Programe, Fundaţia Special Olympics din România, email: k.kiss@specialolympics.ro, tel: 0740.165.459.
Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics, mișcare ce contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi. www.specialolympics.ro

Comentarii

comentarii