Examen de absolvire a cursului de agent ecologic voluntar printre depozitele de deşeuri miniere şi deşeuri

Examen de absolvire a cursului de agent ecologic voluntar printre depozitele de deşeuri miniere şi deşeuri menajere din zona localităţilor Anina, Oraviţa şi Moldova Nouă ! În perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016 , Grupul Ecologic de Colaborare Nera a realizat la liceele GENERAL DRAGALINA din Oraviţa şi MATHIAS HAMMER din Anina, un curs de formare pentru agenţi ecologici voluntari.


La curs au participat 84 de elevi şi profesori de la cele două licee. Examenul de absolvire a cursului a fost susţinut în prima parte a lunii februarie 2016 printre depozitele de deşeuri miniere şi deşeuri menajere din zona oraşelor Anina, Oraviţa şi Moldova Nouă iar imaginile şi informaţiile colectate de voluntari pentru susţinerea examenului vor fi trimise autorităţilor cu responsabilităţi directe în combaterea unor astfel de agresiuni împotriva mediului.

Cursul a fost absolvit de 43 de participanti iar înmânarea diplomelor de absolvire se va face într-un cadru festiv, în timpul unui eveniment ce va fi organizat în data de 2 martie a.c, începând cu ora 11.00 la sala de festivităţi a Liceului Teoretic GENERAL DRAGALINA din Oraviţa. În continuare noii voluntari de la liceele GENERAL DRAGALINA din Oraviţa şi MATHIAS HAMMER din Anina, împreună cu voluntari mai vechi de la Liceul Tehnologic MIHAI NOVAC din Oraviţa , care activează în cadrul centrului de voluntariat al GEC Nera, vor monitoriza în perioada februarie – noiembrie 2016 starea mediului în loclităţile situate în zona parcurilor naţionale şi naturale Cheile Nerei – Beuşniţa, Semenic – Cheile Caraşului şi Porţile de Fier precum şi starea patrimoniului natural din interiorul parcurilor.

Cursul de agenţi ecologici voluntari s-a realizat în cadrul proiectul de interes public „Voluntariat pentru protejarea lumii mirifice din sudul Banatului”, un proiect destinat implicării unui număr mai mare de cetăţeni, în special a tinerilor, în activităţi de voluntariat pentru protejarea şi conservarea patrimoniului natural din zona parcurilor naţionale şi naturale plasate în sudul Banatului.

Comentarii

comentarii