Examenele s-au schimbat – elevii trebuie să arate cu ce au rămas după anii de studiu VIDEO

Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie a publicat teste de antrenament noi pentru elevii care vor sustine Evaluarea Nationala si Bacalaureatul in 2021. Mai mult, au fost stabilite si datele cand vor avea loc simularile acestor examene.
Programa adaptata pentru examenele nationale a fost publicata in Monitorul Oficial.

Examenele s-au schimbat – elevii trebuie să arate cu ce au rămas după anii de studiu. Concluzia acestui material ar fi aceea ca lucrurile s-au schimbat față de alți ani și față de alte examene. De această dată, cine a învățat tot anul, va trece examenul ușor, iar cine are de gând să ,,tragă tare pe ultima sută de metri, va avea mari problem sau nu va trece aceste examene.


Dascălii spun că activitatea online nu are cum să influențeze rezultatele fiindcă cine a fost interesat să învețe și să se pregătească, a avut cele mai bune condiții. În afară de acest aspect, dascălii au avut un rol determinant în procesul de asimilare al cunoștințelor de către elevi. Ei au avut posibilitatea să adapteze lecțiile și sistemul de predare în așa fel încât să fie cât mai atractiv și interesant pentru copilul ce învăța de acasă.

Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, a publicat testele „de antrenament” pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat.

Testele pot fi descărcate de aici:  https://rocnee.eu/.

Pentru Evaluarea Naţională au fost publicate teste de „antrenament” pentru limba română, matematică şi limba maternă.

În ceea ce priveşte Bacalaureatul au fost publicate teste pentru următoarele discipline: limba română, matematică, chimie, fizică, anatomie, biologie, fizică, informatică, logică, geografie, psihologie, economie, filosofie, sociologie, istorie.

Comentarii

comentarii

One thought on “Examenele s-au schimbat – elevii trebuie să arate cu ce au rămas după anii de studiu VIDEO

Comentariile sunt închise.