Examenul de titularizare, sesiunea 2016, in Caras Severin

Aproape 400 de candidați au susținut proba scrisă a examenului de titularizare, sesiunea 2016, pentru ocuparea unui post în învățământul preuniversitar.

Dacă până acum au fost elevii cei care au trecut prin emoțiile examenelor, a venit și rândul profesorilor să susține concursul național pentru titularizarea în învățământul preuniversitar. Miercuri, cei care doresc să lucreze în învățământ au susținut proba scrisă a concursului pentru ocuparea unui post didactic la cele două centre de examen din județul Caraș-Severin și anume: la Colegiul Tehnic Reșița și Colegiul Național ”Mircea Eliade” Reșița. La Colegiul Național ”Mircea Eliade” s-au în scris 200 de candidați iar la Centrul de examen de la Colegiul Tehnic Reșița au fost înscriși 191 de candidați.

Subiectele pentru acest examen sunt subiecte propuse la nivel național, iar sălile în care candidații au dat consurs au fost supravegheate audio și video, după cum a susținut purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Moatăr.

”Am luat, din punct de vedere logistic, toate măsurile ca aceste examene să se desfășoare normal, iar corectarea lucrărilor se va face în centre de corectare la nivel național”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al instituției menționate.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul EDU.RO. Contestaţiile se depun la sediul inspectoratului şcolar judeţean în zilele de 27 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 28 iulie. Rezultatele finale se afişează la sediul ISJ şi pe site-ul menţionat anterior, în data de 3 august.

În vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisa de astăzi.

După afișarea rezultatelor va avea loc repartizarea computerizată pe perioadă nedeterminată a candidaților care au obținut cel puțin media 7 la acest concurs, repartizarea va aveal loc în ședință publică la sediul ISJ în 8 și 9 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016, pe posturile rămase libere după prima repartizare. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august.

Comentarii

comentarii