EXCLUSIV VIDEO Accident de muncă la Marga- doi bărbaţi au fost arşi

arsDoi bărbați se zbat între viață și moarte la această oră în Clinica de arși de la Casa Austria din Timișoara. Unul are 37 de ani iar celălalt, 56. Cel mai grav rănit este bărbatul mai tânăr.
Cei doi au fost arși de un arc voltaic în această dupămasă. Accidentul s-a petrecut pe drumul comunal spre comuna Marga.
Spre terminarea schimbului, la punctul de lucru a venit o autobasculantă cu bitum pentru asfaltare. Şoferul basculantei a ridicat bena pentru a bascula materialul de asfaltare- moment în care între bena basculantei şi o linie de înaltă tensiune aflată deasupra locului de muncă, s-a produs un arc voltaic.
Dacă şoferul a fost protejat şi a scăpat neatins datorită efectului de ,,cuşca Faraday” cei doi muncitori aflaţi la sol, nu au mai avut acelaşi noroc. Miile de volţi au produs un puternic arc voltaic iar temperaturile de mii de grade ale flăcărilor, le-au produs bărbaţilor arsuri grave. Unul are arsuri pe piele la peste 70% din suprafaţa corpului iar celălalt, are arsuri pe 40% din organism. Mai grav este faptul că arsurile sunt de gradul doi şi trei.

Cei doi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Oțelu Roșu și de acolo la Spitalul Municipal din Caransebeş unde le-au fost acordate primele îngrijiri medicale după care, spre seară, cei doi bărbaţi au fost trimişi la Clinica de arși de la Casa Austria din Timișoara. Pe surse am aflat că datorită arsurilor profunde şi a suprafeţei mari de corp arse, bărbatul mai tânăr accidentat, va fi trimis dimineaţă cu elicopterul la Bucureşti.
Primarul din Marga i-a însoțit pe cei doi bărbați până la Timișoara și le-a fost alături mereu.
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă şi alte organe abilitate care au demarat o anchetă. Totul în cel mai mare secret fiindcă informaţiile le-am obţinut pe surse.
De fapt, această situaţie nu este un caz deosebit, este o practică des întâlnită la anumite organe şi organisme de a nu face publice unele evenimente. Dacă se află- se află, dacă nu, cu atât mai bine. De ce să mai ştie cărăşanul ce se întâmplă la el în judeţ? Sau dacă o află, aşa cum s-a întâmplat şi în această seară, o află pe surse de la Timişoara.

Comentarii

comentarii