EXCLUSIV Final cu scandal după o de zi liniștită de alegeri la Bocșa VIDEO

Aproximativ 15.000 de locuitori ai orașului Bocșa din județul Caraș Severin au fost așteptați din nou la urne pentru a-și alege primarul. Localitatea a rămas fără primar după ce edilul ales la scrutinul din septembrie 2020, Emanuel Dănilă, a demisionat, iar apoi s-a sinucis. În cursa electorală pentru ocuparea postului de primar al orașului Bocșa, rămas vacant în luna aprilie a acestui an, s-au înscris 5 candidați: Sorin Perian de la PNL, Mirel Pascu de la PSD, Gabriel Tălpeanu de la AUR și independenții Eugen Cismăneanțu și Marian Bocșan. Procesul electoral s-a desfășurat fără incidente majore. La o singură secție de votare au fost depuse sesizări în ceea ce privește urna mobilă.

Pe parcursul zilei de ieri, Poliția Orașului Bocșa a fost sesizată de către unul dintre candidați despre faptul că la o secție de votare au fost depuse 5 cereri de vot cu urma specială, completate de aceeași persoană. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că este vorba despre 4 cereri pentru urna specială, toate fiind semnate și însușite de persoanele în cauză, nefiind constatate nereguli în acest caz. Într-o altă situație, în urma unei postări pe o rețea de socializare, despre faptul că un candidat ,,s-ar ocupa astăzi de vize de flotanți”, polițiștii au demarat verificările stabilind că nu au fost acordate vize de reședință, pe raza orașului Bocșa, în cursul zilei de ieri.

În altă ordine de idei, nu au fost înregistrate evenimente sau incidente cu privire la desfășurarea procesului electoral în orașul Bocșa. Alegerile au fost câștigate de candidatul PSD – Mirel Pascu. Acesta l-a învins la o diferență de aproximativ 400 de voturi pe independentul Eugen Cismăneanțu. În jurul orei 23, în momentul în care s-a aflat rezultatul alegerilor, în cartierul Măgura – loc din care provine și candidatul Eugen Cismăneanțu, a izbucnit un scandal. Peste 400 de persoane – femei, bărbați și copii, au ieșit la porți. Unii – ca să își exprime satisfacția că a câștigat Pascu, alții – ca să își exprime nemulțumirea că Cismăneanțu a pierdut.

Toate acestea s-au petrecut în fața secției de votare din cartier, loc în care se aflau mai multe mașini de poliție și jandarmi care asigurau liniștea în zonă – cartierul fiind unul gen Ferentari. La un moment dat, unul dintre localnici, deși nu poseda permis de conducere, de față cu polițiștii, a urcat la volanul unui autoturism și a demarat în trombă. Unul dintre polițiști, a încercat să-l oprească pe șoferul de ocazie, i-a făcut semnele regulamentare pentru a trage pe dreapta, dar tânărul de la volan a ignorant toate semnalele.

Ba mai mult, acesta l-a lovit cu autoturismul pe polițistul aflat pe carosabil, după care a oprit autoturismul. În acel moment, fiindcă nu a vrut să coboare din mașină, acesta a fost extras din mașină de polițiști și jandarmi. Polițistul s-a ferit la timp și nu a suferit răni grave. În acel moment, s-a creat o mica busculadă, s-a iscat scandal, au urmat strigăte și urlete. La fața locului au sosit întăriri – polițiști, jandarmi și ,,mascații”. Tânărul de la care a pornit scandalul a fost dus la Reșița la IJP unde va da mai multe declarații, iar localnicii s-au liniștit, dar o mare parte au rămas pe stradă.

Iată ce spune și poliția despre această problemă:

În această noapte, în jurul orei 22.35, un bărbat de 33 de ani din Bocșa, în timp ce s-a pus în mișcare de pe loc, la volanul unui autoturism, pe strada Măgura din Bocșa, ar fi acroșat cu autoturismul un polițist aflat în timpul serviciului, în dispozitivul de menținere a ordinii publice la o secție de votare.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul de 33 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițistul nu a suferit vătămări corporale și nu a fost necesară intervenția personalului medical.

Bărbatul de 33 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.

Acesta a fost imobilizat și condus la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale.

Având în vedere numărul mare de persoane care s-a adunat la fața locului, polițiștii și jandarmii au intervenit, restabilind ordinea și liniștea publică.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

Comentarii

comentarii