EXCLUSIV VIDEO FOTOGALERIE Patru case arse la Gârbovăț în Caraș Severin

Foc devastator la într-un sat de munte din Caraș Severin. Patru case s-au făcut scrum după ce un trăsnet a lovit unul dintre acoperișuri.

Oamenii care erau în casă- doi bătrâni- nici nu au realizat că le arde acoperișul. Vecinii au fost cei care i-au anunțat că le arde casa. Focul a cuprins acoperișul în câteva minute, de la prima casă a trecut la a doua, apoi la a treia pe care a distrus-o în întregime și s-a întins spre a patra.
Sătenii și pompierii civili din satele din jur au sărit și ei cu ce au putut, dar flăcările au cuprins casele uscate de atâta secetă fiindcă în zonă nu a mai plouat de aproape o lună.
Norocul a fost în pompierii militari de la Bozovici care, așa cum au putut și cu tehica veche de zeci de ani, au ajuns la Gârbovâț și au localizat și stins focul.
Trei generații au muncit la cele trei case din care acum nu mai au nimic. Incendiul le-a distrus casele, lucrurile, mobilierul și banii pe care îi aveau strânși.
Pompierii militari au intervenit și ei cum au putut, dar mai mult au oprit focul care se întinsese deja și la celelalte case din vecini. Sătenii respectă munca servanților pompieri care au făcut tot ce au putut, dar sunt foarte supărați pe dotarea tehnică mai mult decât precară: în afară de faptul că la Bozovici și în întreaga Vale a Almăjului nu au decât două mașini, și acelea sunt vechi și ca vai de lume ajungând la locul de intervenție cu jumătate din apă pierdută- nu mai au nimic.
,,Acum trei familii au pierdut totul, dar în zonă solidalitatea umană încă mai funcționează: sătenii și Consiliul Local îi vor sprijini pe oameni să își refacă cel puțin o parte din gospodăriile distruse în întregime” spune primarul din Bănia, Silvestru Bălan.
Un amplu material video veți putea vedea în curând numai pe www.infocs.ro

Comentarii

comentarii