EXCLUSIV Video Furtună cu acoperișuri smulse și copaci rupți aseară la Reșița

După codul galben de caniculă când temperaturile au ajuns până la 37 de grade celsius în termometre, duminică spre seară, lucrurile s-au întors la 180 de grade.

 

Dintr-o dată cerul s-a acoperit cu nori iar fulgerele au început să brăzdeze cerul. Vântul stârnit a fost așa de puternic încât a smuls mai multe acoperișuri și a rupt mai mulți copaci prin oraș.

,,Din fericire, pagubele sunt doar de ordin material și nimeni nu a fost rănit. Pompierii militari și angajații Primăriei Reșița, au trecut la degajarea carosabilului și a căilor de acces dintre blocuri. De asemenea, cartierul Moniom a rămas de mai multe ori fără curent electric, dar spre miezul nopții, lucrurile au revenit la normal” a declarat pentru InfoCs primarul Mihai Stepanescu.

Copaci rupți au fost pe Bulevardul Republicii în zona blocului 18 unde crengile au avariat serios un autoturism parcat regulamentar precum și pe Bulevardul Muncii în zona blocului 11.

Cel mai grav afectați sunt locuitorii unui bloc de pe Aleea Hunedoarei din Govândar care au rămas fără acoperiș. Cu toate că acoperișul blocului precum și anveloparea s-au făcut cu o firmă autorizată – chiar de renume din Reșița, urgia l-a smuls și l-a aruncat în grădina și pe aleea de lângă bloc. Numai norocul a făcut ca în acel moment pe acolo să nu treacă nimeni iar vântul să arunce zecile de metri pătrați de tablă și sutele de kilograme de structură lemnoasă în spatele blocului și nu în față. Locatarii sunt deciși să dea executantul în judecată dacă acesta se va opune reparației acoperișului.

O evaluare mai completă se va putea face abia luni pe lumină când vor fi calculate și pagubele pricinuite de furtună.

Comentarii

comentarii