EXCLUSIV Petrecere si voie buna la Baile Herculane- Ruga de la Bai Video

baile herculane rugaTimp de 3 zile, cea mai veche statiune balneoclimaterica din tara, va fi gazda distractiei , a petrecerilor , concertelor si veseliei. Localnicii si turistii din orasul statiune Baile Herculane sarbatoresc toti la un loc zilele orasului .
Sarbatoarea Sfintei Maria a fost aleasa din vremuri stravechi ca zi de ruga a Bailor. Sfanta Maria a fost aleasa ca patroana si ocrotitoare a orasului de pe Cerna.
In aceste zile , la Herculane, numarul populatiei se dubleaza sau chiar se tripleaza .
Alaturi de localnici , la petrecere participa turistii aflati la tratament si odihna , dar si rude si prieteni din alte localitati . De asemenea numarul turistilor care vin doar pentru distractie este si el destul de mare .
Ca in fiecare an Centru Vechi al statiunii devine cel mai aglomerat loc din Valea Cernei . Zeci de comercianti vin la Herculane pentru a-si vinde produsele . Unii vand jucarii , altii obiecte de artizanat, altii dulciuri traditionale de casa , dar cea mai mare cautare o au produsele alimentare si berea.
Daca este vorba de mancare si bere atunci musai trebuie sa fie si muzica . Timp de 3 zile renumiti interpreti de muzica populara si usoara ii incanta pe petrecareti cu cantecele lor . La Herculane este o traditie care se perpetueaza de cand se stie orasul : in joc la hora localnicii danseaza alaturi de turistii veniti la tratament fara nici o retinere .
Comerciantii sunt multumiti de cum merg vanzarile , si-ar dori sa vanda mai mult , dar stiu si ei ca nu sunt bani . Petrecerea si cheltuielile de organizare sunt facute cu banii platiti de agentii economici,ca taxe de participare la zilele orasului , deci efortul financiar al primariei este aproape zero.
Petrecerea se va incheia duminica la miez de noapte cu un concert sustinut de formatia Talisman . Pe surse am aflat ca la Herculane s-ar putea sa soseasca si un oaspete indragit in statiune : fostul ministru al turismului , Elena Udrea. Este cunoscut interesul deosebit pe care Elena Udrea l-a manifestat pentru Herculane pe vremea cand era ministru al turismului .
In aceste zile , circulatia masinilor este oprita in zona Centrului Vechi al statiunii .
InfoCs prezinta un reportaj video de la prima zi de petrecere.

Comentarii

comentarii