Monden

EXCLUSIV Preotul ,,bătăuş” din Scăiuș – Agresor sau agresat ?

Cine și ce interese are în scandalul cu preotul agresor din Scăiuş din județul Caraș Severin?! Ceea ce ieri se anunța ca fiind scandalul anului, mai exact – un preot ortodox ar fi lovit cu pumnul și pus la pământ un polițist local din Lugoj, se pare că este o mare făcătură. Cel puțin în ceea ce privește cronologia și victimele.
Pe un site local de ştiri din Municipiul Lugoj din județul Timiș, a apărut o știre precum că ,,un preot ortodox din Caraș Severin, din satul Scăiuș, ar fi lovit cu pumnul și pus la pământ un polițist local. Conform aceleiași surse, întâmplarea a avut loc în această săptămână în sediul Poliției Locale Lugoj”. Cel puțin așa se înțelege din rândurile scrise pe site.

Ştirea a izbucnit pe toate canalele media și aproape că nu a fost buletin de știri în care să nu fie pomenit acest lucru. Ba mai mult, postacii de pe mai multe bloguri ce-și spun ziare online, au făcut mare breaking news din această întâmplare. Numai că, lucrurile nu stau tocmai așa. Nimeni nu s-a gândit să întrebe direct părțile implicate despre ce s-a întâmplat cu adevărat acolo.

Și uite așa am ajuns la Scăiuș unde am aflat că, în primul rând, întâmplarea a avut loc în data de 29 ianuarie. Stați că este și mai încurcată problema – mai exact, în data de 25 ianuarie, mașina preotului a fost găsită de polițiștii locali parcată neregulamentar pe o stradă din Lugoj.
 
 
Preotului i s-a lăsat o invitație pe parbriz prin care era chemat la sediul poliției în data de ….29 ianuarie. Lucru pe care l-a și făcut. În biroul în care a fost chemat preotul C. G. se aflau 3 polițiști locali: o femeie și doi bărbați. Între preot și unul dintre polițiști a avut loc o discuție în contradictoriu în momentul în care a cerut procesul verbal ca să-l citească, lucru pe care polițiștii au refuzat să-l facă. A urmat un schimb de replici, preotul a vrut să părăsească biroul, moment în care a fost agresat de către cei 3 polițiști.
 
Culmea este că după tot acest scandal, preotul Cristian Guran a fost sancționat de către polițiști cu ………un avertisment scris pentru……… parcare neregulamentară. Și a fost lăsat să plece acasă. Adică, faci scandal într-o instituție, dai cu pumnul în ditamai polițistul și cu toate acestea, pleci acasă cu un avertisment pentru parcare neregulamentară.
 
Fiind în preajma postului mare și mai ales fiind călăuzit de morală creștină, preotul a lăsat lucrurile așa cum erau, nu a făcut nici plângere și nu a mers nici la medicul legist pentru certificat medical. Și cu toate acestea, la mai bine de o lună de la eveniment, s-a trezit cu acest necaz pe capul lui devenind în toată presa, din victimă – agresor. Unde mai pui că preotului i s-a făcut și o plângere penală în care se spune că de fapt el ar fi lovit cu pumnul în figură un polițist pe holul instituției. Iar lovitură ar fi fost atât de puternică încât polițistul a fost făcut grămadă pe podea. Aici trebuie spus că preotul este de constituție astenică și dacă are în jur de 60- 65 de kg.

Culmea este că de la sediul Poliţiei Locale Lugoj, nu se poate obţine nici o declaraţie sau poziţie oficială. Suntem refuzaţi cu un fel de teama în glas.  
 
Preotul a spus că nu credea că în viața lui să fie protagonistul unui asemenea scandal, mai ales că el respectă morala creștină întru totul, este o fire împăciuitoare și nu a avut nici un conflict cu nimeni de când se află în parohie, de aproape 15 ani. Este căsătorit și are doi copii de clasele primare. Acest lucru este confirmat și de către săteni. Oamenii au rămas consternați de cele auzite și la unison spun că preotul este un exemplu pentru comunitate. În Scăiuș locuiesc în jur de 100 de familii – unii sunt romano -catolici, alții greco-catolici, alții neoprotestanți și ortodocșii. Și toți au numai cuvinte de bine la adresa preotului și a familiei sale.
 
Legat de acest material, trebuie specificat faptul că preotul paroh a refuzat orice declarații oficiale, iar imaginile au fost obținute în fața casei cu camera ascunsă. Dânsul a spus că are anumite norme de respectat și indicații din partea ierarhilor pe care trebuie să le asculte și în plus, se află în perioada de post aspru iar morala creștină interzice scandalurile și vorbele rele de orice fel. Chiar și atunci când ești acuzat pe nedrept. IIsus a întors și obrazul celălalt.

         

Comentarii

comentarii