EXCLUSIV VIDEO 1 Mai pe valuri cu adrenalină la maxim- Rafting pe Cerna la Herculane

Rafting (23)Dacă majoritatea românilor au întâmpinat prima zi de vară sau au sărbătorit Ziua Muncii la iarbă verde și la gătare, la Băile Herculane, lucrurile au stat altfel.

Câteva sute de oameni, asta însemnând bărbați și femei de toate vârstele, au preferat adrenalina și mișcarea la maxim în aer liber și apă. Aceștia au ales să facă rafting pe Cerna.
Râul Cerna izvorăşte în Munţii Godeanu după care se varsă în lacul de acumulare de la Valea lui Iovan. După acesta străbate poate cea mai frumoasă vale din ţară prin Parcul Național Domogled – Valea Cernei pe o lungime de circa 50 km.

Pe Cerna se practică rafting pe două trasee care asigură o aventură de neuitat; de la Iovanu spre barajul de la Herculane și de la digul barajului până ,,la blocuri” in oraș, dar se poate merge chiar și până la confluența cu Belareca în apropierea E 70. Cunoscătorii spun că Cerna este regele râurilor de rafting din țară. Atât peisajul cât și traseul foarte tehnic îl face un obiectiv pentru împătimiții de rafting care nu pot să nu-l străbată.
Albia râului este foarte îngustă şi plină de curbe, de bolovani şi stânci uriaşe. De cele mai multe ori, cei din bărci nu au multe opţiuni de trecere – ei fiind obligați să urmeze un anumit traseu. Fiindcă râul are o cădere foarte mare, cascadele mici urmându-se una după cealaltă, cei din bărci sunt solicitați la maxim iar adrenalina atinge cele mai ridicate cote.
Traseele de rafting sunt parcurse treptat, luând obstacolele unul după altul, participanții oprindu-se de multe ori pentru odihnă.
Activitatile sunt coordonate de ghizi experimentati, cu echipament special și in conditii de protectie si siguranta.
Pot participa persoane de orice varsta, mai exact de la 16 ani în sus- indiferent de conditia fizica si experienta in domeniu, dar nu înainte de a li se face un instructaj riguros de aproape o jumătate de oră.
Coborârile în rafting au început încă de sâmbăta trecută cu instructori de la 1 Mai pe valuri cu adrenalină la maxim.
În această perioadă, se face rafting pe Cerna cu instructorii de la Verticaladventure din Timișoara iar acestea vor continua toată săptămâna. O coborâre costă în jur de 200 de lei iar curajoșii au la dispozitie de la echipamentele și costumele speciale și până la cd-ul cu filmul și coborârea pe apă.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments