EXCLUSIV VIDEO Cea de a XII a ediție a ,,Herculane Climbing Open”

Alpinisti (21)Timp de trei zile, in perioada 27-29 aprilie 2013, la Băile Herculane, s-a desfășurat cea de a XII-a editie a Concursului de escaladă dificultate ,,Herculane Climbing Open”.

Startul celei de-a XII-a editii a concursului de escaladă dificultate Herculane Climbing Open a fost dat sâmbătă iar ultima zi de concurs a fost luni. Ca în fiecare an, concursul este organizat de Clubul Sportiv Alternative Timisoara.
Evenimentul care adună sute de alpiniști și cățărători din țară și din Europa, este deschis atat cataratorilor inscrisi in cluburi sportive, cat si celor independenti.
Atat fetele, cat si baietii, s-au întrecut pe 30 de trasee cu inaltimi cuprinse intre 10 si 35 de metri, in cadrul categoriei Open, precum si pe 3-6 trasee de mare dificultate, de aceleasi inaltimi, pregatite pentru categoria Masters.

Timp de 3 zile, traseele au fost parcurse in maniera „la lucru” fiind punctate, conform regulamentului, „doar cele catarate de la baza pana in top, cap de coarda, fara odihna (in coarda sau in asigurari), in maniera redpoint”.
Au fost acordate diplome, trofee si premii simbolice pentru primii clasati ai categoriei Open, precum si consistente premii in bani pentru cei care au reușit sa parcurga traseele Masters.
Partenerii evenimentului au fost Primaria Baile Herculane, Parcul National Domogled – Valea Cernei, Salvamont Caras-Severin si Federatia Romana de Alpinism si Escalada.
Locul de desfășurare este unul mirific la confluența a trei județe: Caraș Severin, Mehedinți și Gorj pe un perete abrupt din Munții Cernei în apropierea cascadei Vânturătoarea.
Mai multe imagini precum și frânturi din peisaj, puteți vedea urmărind materialul video realizat în exclusivitate de reporterii InfoCs.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments