EXCLUSIV VIDEO Codul galben de vânt își face de cap la Reșița, acoperișuri smulse și copaci rupți

Cel puțin 10 acoperișuri au fost afectate și smulse de vânt la Reșița. Mai mulți copaci au fost rupți de rafalele puternice. Câteva autoturime au fost afectate de tabele zburate sau de copacii căzuți.
În locurile cu probleme, au intervenit angajații primăriei Reșița din cadrul SVSU sprijiniți de pompierii militari de la ISU Semenic.

[youtube id=” uHxhFZEwKSM”]

În jurul orei 15, drumul județean 608A a fost închis de către DADPP a CJ Caraș Severin. În aceste condiții, câteva zeci de turiști care și-au făcut rezervări în pensiunile și cabanele de pe Muntele Mic, nu vor putea ajunge la locurile de cazare.

Comercianții au motivele lor de îngrijorare. Din nefericire, acesta este cel de al treilea weekend compromis pentru turiștii ce vor să ajungă în stațiunile din Munții Semenic și Muntele Mic. Fie a fost vânt, fie a fost ceață sau a plouat, cert este că turiștii sunt dornici de schiat sau săniuș pe vreme frumoasă.

Nouă localități din jurul Reșiței nu au curent electric tot din cauza vântului. La Reșița, Dealul Crucii este nealimentat de la ora 14 și se pare că nici nu vor avea curent electric așa de curând.

Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, ANMH, a emis pentru județul Caraș Severin alături de alte județe din partea de vest, o avertizare hidrologică de cod galben pentru mai toate râurile mari din partea muntoasă a Banatului. Aceasta intră în vigoare la orele 22 și va afecta bazinele râurilor Caraș, Bârzava, Nera, Moravița, Cerna și Timișul.

Comentarii

comentarii