EXCLUSIV VIDEO FOTO Panică și groază aseară, pe Aleea Macilor din Reșița, o scară de bloc a fost evacuată

panica gaz (20)Câteva zeci de locuitori dintr-un bloc de locuințe de pe Aleea Macilor din Reșița şi-au părăsit aseară casele şi au ieşit speriaţi în faţa blocului. Un locatar a simţit miros de gaz pe casa scărilor, a sunat la 112 şi a alertat vecinii.
Oamenii, cu amintirea grozăviei din data de 1 octombrie când blocul de vis a vid de pe Aleea Vlădeasa a sărit în aer, şi-au luat ce au apucat pe ei, copiii în braţe şi bătrânii de braţ, şi au ieşit din bloc.
La faţa locului au sosit pompierii militari precum şi angajaţii de la companiile de gaze şi electricitate. Aceştia, cu detectorul de gaze, au verificat contoarele externe şi ţevile din casa scării precum şi canalul din faţa scării, dar din fericire, nu au fost semnalate scăpări de gaze.
Apoi, s-a trecut la verificarea instalaţiilor din apartamente, dar nici aici nu au fost semnalate scurgeri de gaz metan. Neoficial, am aflat că la câteva apartamente au fost semnalate urme de gaze, dar care nu prezintă pericol şi pot fi remediate imediat.
După aproximativ două ore, locuitorii din blocul de pe Aleea Macilor, au putut intra în casele lor.
Vă reamintim că acum aproximativ o lună, pe 1 octombrie, peste drum de Aleea Macilor, în blocul 1 de pe Aleea Vlădeasa, a avut loc o explozie care a distrus mai multe apartamente şi a avariat întreaga scară de bloc care a fost imediat evacuată fiindcă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului. Tot atunci, o bătrână şi-a pierdut viaţa şi trei persoane au fost rănite.
Deci, nu este de mirare că oamenii sunt încă cu groaza şi teama în suflet şi ori ce miros suspect de gaz generează panică şi teamă.

Comentarii

comentarii