EXCLUSIV VIDEO Frauda sau neglijenta ? 400 de buletine de vot disparute dintr-o sectie de votare

În judeţul Caraş-Severin a fost înregistrat primul incident la alegeri. Reprezentanţii PDL reclamă că lipsesc aproximativ 400 de buletine de vot de la secţia nr. 61 de la Scoala Generala nr 12 din Reşiţa, din cel mai mare cartier al orașului, Lunca Bârzavei.

În prezent, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul. Procesul electoral nu este afectat. Preşedintele secţiei de votare a declarat că la numărarea buletinelor de vot, s-a semnalat lipsa acestora, lucru consemnat în procesul verbal.

,,La secția nr. 61 din Reșița a fost înregistrat un caz flagrant de fraudă electorală. La numărarea din această dimineață a buletinelor de vot s-a constatat că 400 dintre acestea lipsesc. Facem apel la toate instituțiile statului să vegheze la buna desfășurare a alegerilor și să intervină ori de câte ori apar cazuri de fraudă electorală. Votul de astăzi este mult prea important pentru a le permite celor de la putere să falsifice voința românilor” spune Valeria Schelean Președinte, PDL Caraș – Severin.

Unii consideră sărbătoarea de azi ca fiind o sărbătoare națională, așa că, și-au pus cocardă tricoloră la pălărie și spun că trăiesc cu speranța că va fi mai vine.

Prezenţa la urne până la ora 10.00 a fost de 6,5%, potrivit datelor Biroului Electoral Central. În mediul urban au votat 6,3% dintre alegători, iar în mediul rural 6,7%.
În Caraş-Severin au votat 6,2% din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale, în Arad – 6,08%, iar în Timiş – 5,64%.

[youtube id=”ys83DkFPKw8″]

Comentarii

comentarii