EXCLUSIV VIDEO Incendiu devastator la Borlovenii Noi – 3 case arse în totalitate și clădirea căminului afectată pe jumătate

Foc 3 case (13)Un puternic incendiu s-a produs sâmbătă în jurul prânzului în satul Borlovenii Noi din Valea Almăjului. Focul- pornit de la una dintre case, s-a extins cu repeziciune la o a doua, apoi flăcările au trecut la a treia casă și de aici au cuprins clădirea căminului cultural. Urma clădirea bisericii, dar pompierii au ajuns la timp.
La fața locului au sosit trei echipaje ale pompierilor militari din Bozovici care au încercat în primul rând să oprească extinderea focului la celelalte case de pe stradă și la biserica ortodoxă. Din cauza secetei excesive din ultima lună și mai ales a faptului că totul este foarte uscat, flăcările au fost aproape de neoprit și au distrus cele trei case în proporție de 75%. Practic, din trei gospodării au mai rămas doar pereții.
Din fericire, nimeni nu a fost rănit, doar una dintre proprietare, a intrat în stare de șoc din cauza unui atac de panică și a fost necesară transportarea ei la spital la Bozovici.
Pompierii militari au reușit să oprească extinderea focului la casele vecine și la biserică și să stingă clădirea căminului cultural cuprinsă și ea de flăcări pe mai bine de jumătate.
În incendiu au pierit clădiri, lucruri și bunuri agonisite de trei familii într-o viață. Oamenii nu mai au nimic, nici măcar ce să mănânce, au rămas doar cu pereții. În incendiu a ars și o sumă mare de bani și pensia proprietarului de la care a pornit focul. De asemenea, mai multe animale mari- vaci și poci, precum și păsări, au fost carbonizate de flăcări. Nici bietul câine nu a mai putut fi salvat, acesta a murit ars în lanțul cu care era legat în curte.
Conform informațiilor primite de la pompieri, sursa focului de la care a pornit dezastrul, este o sobă cu lemne ce era instalată undeva într-o anexă în spatele casei, spre grădină.

autor imagini
Patriciu C.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments