EXCLUSIV VIDEO La un pas de tragedie – un autocar pe marginea râpei

Minivacanța a 39 de oameni din județul Arad, era să se termine tragic în Munții Semenic din Caraș Severin. Autocarul cu care urcau spre CRIVAIA, a fost la un pas de a ajunge pe fundul unei râpe foarte abrupte.
Un autocar cu turiști ce venea din Arad și avea ca destinație stațiunea turistică Crivaia, a fost la un pas de a ajunge într-o râpă de vreo 30- 40 de metri. Cei 39 de ocupanți ai autocarului sunt colegi și în acest sfârșit de săptămână trebuiau să participe la un ,,team building” – o petrecere de echipă așa cum se obișnuiește la marile societăți comerciale care se respectă și își respectă angajații.

La un moment dat, undeva la vreo 4 km de Minda, spre Secu, un TAF încărcat cu lemne și ce venea din sens contrar, i-a tăiat calea autocarului. Șoferul de pe autocar a tras puternic de volan pentru a evita impactul – moment în care, partea din spate a autovehiculului, a derapat și a ajuns peste marginea râpei rămânând suspendat deasupra râpei. Toată lumea știe că între Minda și cartierul Secu, pe marginea drumului sunt mai multe râpe- și nu prăpăstii. Este adevărat, unele râpe sunt mai mari, altele mai mici, dar sunt râpe, nu așa cum a apăut pe la unele posturi tv de pe la București.
aut2 (2)
Cei 39 de călători – nici de cum- 49 cum au spus respectivele posturi, au trecut prin momente de groază, mai ales când au realizat că nu pot coborî din autocar din două motive. În cazul în care ar fi făcut acest lucru, cu siguranță trebuiau să coboare în râpă fiindcă ușile se deschideau exact deasupra râpei și în al doilea rând, din cauza schimbării centrului de greutate, automat se schimba și echilibrul iar autocarul ajungea cu tot cu oameni – în râpă. Așa că, s-a cerut ajutor la 112, iar la fața locului au sosit pompierii militari de la ISU Semenic, polițiștii, SMURD-ul și Ambulanța.
aut8
Pompierii militari au legat autocarul de niște copaci zdraveni de pe margini, turiștii au fost coborâți în siguranță, iar cu ajutorul unui tractor, autocarul a fost repus pe șosea.
aut9
Din fericire, nimeni nu a fost rănit iar autocarul a suferit avarii minime. Acest a plecat spre un service fără a ave nevoie să fie tractat. Turiștii, care cu autoturismul, care cu microbuzul, au fost transportați cu toții la Crivaia.
aut6
Iată ce spune Departamntul de presă al ISU Semenic: MISIUNE DE SALVARE A POMPIERILOR CĂRĂŞENI
aUTOCAR isu (2)
Astăzi, 26 iunie a.c., intervenţia contracronometru a pompierilor cărăşeni a făcut ca, în nici 15 minute, 39 de persoane să fie evacuate în condiţii de siguranţă din autocarul în care se aflau.
Apelul, sosit prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 în jurul orei 17.00, avea sa alerteze echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, care s-au deplasat de urgenţă în localitatea Reşiţa, cartier Secu, pentru asigurarea şi stabilizarea unui autocar în care se aflau 39 de adulţi, rămas suspendat pe marginea unei râpe, după ce a părăsit partea carosabilă.
aUTOCAR isu (1)
Întrucât viaţa pasagerilor era pusă în pericol, pompierii salvatori au ancorat autovehiculul cu ajutorul accesoriilor aflate în dotarea autospecialelor de intervenţie şi au evacuat persoanele aflate în pericol.
aut2 (1)
La faţa locului au fost prezenţi şi pompierii paramedici SMURD, nefiind însă necesară acordarea primului ajutor medical specializat.

Comentarii

comentarii