ActualitateMondenSănatate

EXCLUSIV VIDEO Off-road și plăcere pe Muntele Semenic – GPS Trophy Romania ediția a IV a

offroadMiros de benzină, șoferi pricepuți, motoare și mașini de teren puternice turate la maxim și multă-multă adrenalină. Acesta este tabloul cu care este întâmpinat ori și ce turist sau curajos care se abate în aceste zile pe Muntele Semenic, mai exact, lângă comuna Văliug în locul numit ,,În țarină”.
De astăzi și până în 18 mai, clubul de amatori Experience Romania din Sibiu, a organizat ediția a IV-a competiției intitulată „GPS Trophy Romania”. Aceasta este o întrecere de off-road și plăcere la care au luat startul aproape 20 de mașini.

,,Plecarea s-a făcut duminică din localitatea Valiug, din județul Caraș-Severin, situată la poalele Munților Semenic, iar finishul va fi în județul Hunedoara, la Arsenal Park, lângă Orăștie. Pe durata celor opt zile de competiție – GPS Trophy Romania – participanții pot alege trasee hardcore sau softcore, în funcție de echipare și motorizare. Tariful este de 1.000 de lei/ persoană, atât pentru concurenți, cât și pentru fiecare membru al echipei de service bani în care intră cazarea, masa și alte servicii” spune Klaus, unul dintre organizatori.
Participanții la competiția off-road vor cumpăra pentru cei 70 de elevi ai școlii din Valiug rechizite și materiale școlare.
,,Adrenalina va fi ca la ea acasă pe perioada acestei competiții din moment ce participanții vor fi nevoți să înnopteze în aer liber, echipamentul de campare fiind obligatoriu. Evenimentul este unul de tip hobby și are caracter turistic. Participanții trebuie să atingă anumite puncte GPS primite, toate aflate într-o zonă delimitată, de mare întindere, denumită „coridor” spune și Andrei, organizator și el și coleg cu Klaus.
Șeful Serviciului Salvamont din cadrul CJ Caraș Severin, inginerul Valentin Balaban, spune că ,,noi asigurăm asistența în ceea ce privește problemele legate de loc și relief fiindcă zona este una periculoasă. Din fericire, așa cum ați putut observa și dumneavoastră, participanții sunt foarte bine instruiți, și-au delimitat cu benzi traseele, de asemenea, spectatorii și iubitorii de sporturi off-road sunt disciplinați, deci, noi nu am avut la ce să intervenim, așa cum s-a întâmplat de fapt și anul trecut”.

Comentarii

comentarii