EXCLUSIV VIDEO Ora pământului la Reşiţa cu muzică folk, intermezzo coral şi lectură la lumina lumânărilor

Ora pamantului  (26),,Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea in care traim”!

Acesta a fost anul acest meajul cu care reţiţenii i-au provocat pe toti prietenii naturii sa faca mai mult decat sa stinga luminile pentru o ora. Ei i-au indemnat pe cei peste 200 de tineri părezenţi în faţa Palatului Cultural sa-si ia angajamentul de a-si schimba stilul de viata, reducand impactul negativ asupra mediului.

Începând cu ora 20:30, pentru 60 de minute, toate luminile din Centrul Civic au fost stinse.
Primaria Resita a sprijinit actiunea oreganizatorilor şi a oprit pentru o oră iluminatul public în centrul oraşului. Astfel, Municipiul Resita se regaseste printre orasele active in campanie.
Peste 200 de persoane, tineri şi adulţi, au venii aseară in Centrul Civic cu o lumanare sau candelă din care s-a format cifra 60. Cei prezenţi au avut parte de momente artistice deosebite începând cu muzica folk, apoi un intermezzo coral, dar şi muzică de pian şi lectură la lumina lumanarii în atmosfera de poveste a Librăriei Semn de carte unde cultura este la ea acasă. Juniorul Patrick Paulescu a interpretat trei piese celebre la pian iar aplauzele furtunoase au fost pe măsura interpretării şi a talentului său.
S-au alaturat demersului mai multe organizatii neguvernamntale, şcoli, studenţi, dar şi institutii precum: primăria, licee, teatrul de stat şi biblioteca sau o librărie, mai exact, Rock Cafe, Liceul Mircea Eliade, Asociatia Culturala Resita Romana, Berlin Cafe, Colegiul Tehnic Resita, Parallel Jam, Casa de Cultura a Sindicatelor „Corneliu Diaconovici”, SC Gradimex SRL, Asociatia Cogito, Pizzeria Florio, Colegiul Economic al Banatului Montan, Libraria Semn de Carte, Asociatia Prietenii Muntilor, Colegiul National Traian Lalescu şi mulţi alţii.
Cu toţii au arătat că le pasa! Sambata, 23 martie de la ora 20:30, Banatul Montan a stins lumina fiindcă mai mult de o Oră acordata Terrei, inseamna o şansa in plus acordata viitorului nostru!
Ca de fiecare dată când este vorba de activităţi voluntare şi apolitice, InfoCs a fost prezent la eveniment şi vă prezintă în exclusivitate un amplu reportaj cu cele mai importante momente, cu imagini şi păreri de la faţa locului.

Comentarii

comentarii