EXCLUSIV VIDEO Și ei simt românește- Cu tricolorul în grădină la Nermet

Fără a vorbi prea multe despre Ziua Națională a României sau vreo altă sărbătoare națională, țăranul bănățean, tace și face. Adică, de când se știe, la loc de cinste, a păstrat drapelul național.

Ba mai mult, unii îl pun la loc de cinste, în cel mai vizibil loc, în fața casei. Și acest lucru este și mai de respectat când vorbim despre un cetățean român de o altă etnie.
Un cetățean român de etnie croată din satul Nermet din apropierea Reșiței, are un obicei mai aparte: de când se știe el are arborat în fața gospodăriei de pe un deal din apropierea satului. Asta ca să se știe că acolo locuiește Ion Țăranu și este proprietatea unui român.
Nu se laudă, așa face de mulți ani, singura problemă fiind doar atunci când din cauza vremii, catargul improvizat dintr-o prăjină de vreo 12 metrii, trebuie coborât ca pânza steagului să fie schimbată.
Vecinii- tot de etnie croată, îi știu acest obicei de ani buni și au aclași respect pentru drapelul tării în strămoșii lor au venit aduși de împărăteasa Maria Terezia în urmă cu peste 200 de ani.

Comentarii

comentarii