EXCLUSIV VIDEO Un incendiu a cuprins o casa din Lupac

Mare nenorocire s-a abatut asupra unei familii din comuna Lupac marti spre seara. Un incendiu a cuprins si distrus etajul si mansarda casei de la numarul 89 de pe strada principala.

 

Dezastrul a inceput in jurul orei 16 :00 cand un apelant disperat cerea ajutor la 112. Cu vocea gatuita de teama, omul a anuntat ca o casa din Lupac a luat foc.

Doua echipaje ale Pompierilor Militari din cadrul Detasamentului Resita al ISU Semenic, au pornit cu cea mai mare viteza spre satul Lupac. In cel mai scurt timp, Pompierii au ajuns la fata locului unde flacarile cuprinsesera deja etajul 1 si mansarda casei cu numarul 89 de pe strada principala. Din cauza violentei cu care se manifesta focul, exista pericolul ca flacarile sa cuprinda mai multe anexe gospodaresti si chiar o casa din apropiere. Profesionalismul cu care au actionat pompierii militari, a oprit extinderea incendiului si, dupa o lupta cu flacarile de aproape 3 ore, focul a fost stins.

Pagubele sunt foarte mari fiindca incendiul a distrus etajul 1 si mansarda casei care a fost construita in urma cu doar cativa ani. In momentul izbucnirii incendiului, in casa se afla doar o batrana de aproape 80 de ani si care a fost salvata la timp de catre niste vecini curajosi. Satenii au sarit sa stinga focul care cu ce a putut dar, este stiut faptul ca paraul care trece prin fata casei este secat, iar apa din reteaua de alimentare a comunei este foarte putina si nu are presiune. Este cunoscut faptul ca apa reprezinta la Lupac o mare problema fiindca fantanile sunt seci deoarece aici nu a mai plouat de mai bine de 2 luni.

Pompierii Militari au demarat o ancheta pentru a stabili cauza care a dus la producerea incendiului. O prima ipoteza arata ca o posibila cauza ar fi un scurtcircuit electric, dar rezultatul final il va da ancheta pompierilor.

De mentionat este faptul ca traficul pe drumul judetean care leaga Resita de Oravita, a fost ingreunat si chiar blocat mai mult timp- coloanele de masini intinzandu-se pe mai multe sute de metrii.

Comentarii

comentarii