Exista si asa ceva: Alimente care nu expira niciodata

Sunt putine alimentele care nu au termen de valabilitate, dar exista. Desigur, pe orice ambalaj, veti gasi termenul de valabiliatate, pentru ca producatorii sunt obligati sa il afiseze. Totusi, calitatealor va depinde foarte mult de modul in care sunt pastrate, dar in special de gradul de umiditate la care sunt expuse. Ideal ar fi ca oricare dintre ele se patreaza in locuri uscate, cateva din acestea sunt:

1. Sarea – de la cea mai banala sare de masa, la cea mai scumpa, de toate culorile si de orice provenienta, sarea nu se va strica niciodata.

Cum se pastreaza: intr-un loc racoros si uscat.

2. Orezul- Pastrat in conditii optime, ferit de insecte sau alti daunatori, orezul contine o cantitata infima de apa, si nu se strica si nu putrezeste.

Cum se pastreaza: intr-un loc racoros si uscat, de preferinta intr-un recipient inchis.

3. Mierea- Mierea este un zahar care contine de asemenea foarte putina apa, iar bacteriilor care ar putea sa o strice nu le place acest mediu. Ea isi poate schimba consistenta sau culoarea, insa in timp.

Cum se pastreaza: intr-un loc racoros si uscat, intr-un recipient inchis etans.

4. Zaharul (alb, brun, praf, cubic, etc) zaharul nu este nici el un mediu favorabil bacteriilor, deci nu se poate strica.

Cum se pastreaza: intr-un loc racoros si uscat, intr-un recipient inchis etans.

5. Sosul de soia- se pare ca nici sosul de soisa nu se strica daca sticla daca este pastrat nedesfacut, in sticla origonala, inchisa etans.

6. Otetul – Otetul se pastreaza oricat, atat vreme cat sticla nu este deschisa. Nici atunci nu se va strica, ci doar se va evapora.

7. Bauturi alcoolice tari (wiskey, vodka, tuica, palinca, rachiu)- In functie de sortiment, unele bauturi tari vor fi mai bune daca sunt pastrate timp indelungat, iar altele isi vor pierde din aroma sau isi vor schimba culoarea. Niciunele insa nu se vor strica.

Cum se pastreaza: intr-un loc racoros si uscat, intr-un recipient inchis etans.

Comentarii

comentarii