EXLUSIV VIDEO FOTOGALERIE Tragedie la Anina, au rămas fără nimic în pragul iernii, 15 oameni dorm în frig

Două familii de pe strada Salcâmilor din Anina, au trecut prin coșmarul vieții ori și cărui om: un incendiu pornit de la un scurtcircuit, le-a distrus în doar câteva minute agoniseala de o viaţă.

15 persoane – membrii a două familii înrudite, au rămas în pragul iernii fără un acoperiş deasupra capului. Focul a cuprins prima casă şi apoi a trecut la a doua. Pompierii au ajuns cu greu în vârful dealului unde este cartierul de locuinţe. Oamenii şi-au luat copiii şi au fugit să îşi salveze viaţa.

În urma incendiului, toată munca de o viaţă s-a dus pe apa sâmbetei. În ultimii ani, câţiva membrii ai familiilor au lucrat cu carte de muncă în Italia. Au lucrat la salubritate, au muncit cinstit şi toţi banii şi i-au investit în gospodărie. Aveau de toate: tâmplărie şi geamuri de termopan, baie cu vană şi apă curentă, gresie şi faianţă în bucătărie- trăiau decent şi curat. Acum, nu mai au nimic.

Fiindcă pereţii sunt din pământ bătut şi au fost înmuiaţi de apa pompierilor, oamenii se tem să doarmă între ruine şi s-au mutat afară într-o magazie. Ca să nu intre frigul, au montat perdele de nailon la uşi şi la ferestre.

Din cauza necazului, oamenii au ajuns în pragul disperării şi aproape că nu este zi în care maşina ambulanţei să nu acorde ajutor cuiva din familie. Fiindcă nu mai au nici măcar haine, copiii nu au mers la şcoală câteva zile.

Acum, dintr-o familie care se descurca şi trăia onorabil, au ajuns să aibă nevoie de ajutor. Primăria Anina le va acorda un ajutor constând în lemn de construcţie şi câteva porţii de mâncare la cantina socială, dar până în prezent, oamenii nu au primit mai nimic fiindcă este nevoie de unele aprobări.

Comentarii

comentarii