Expectorante naturale – Remedii naturiste pentru tuse și răgușeală VIDEO

Expectorantele naturale sunt soluții la îndemână pentru tusea care nu mai trece. De mare ajutor vă pot fi ceaiurile făcute din ridiche neagră, cel de varză albă, ambele amestecate cu miere, dar şi sucul de ceapă. Produsele naturiste nu înlocuiesc tratamentele medicale. Sunt doar adjuvante.

Sucul de ridiche negră cu miere

Ridichiile se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Apoi acea compoziție se stoarce bine, iar sucul rezultat se transferă într-un recipient de sticlă.

Adăugați 2 lingurițe de miere și amestecați bine. Apoi depozitați recipientul la rece. Copiii trebuie să consume între una şi două linguriţe iar adulţii, 1-2 linguri, de trei ori pe zi, până când tusea şi răguşeala dispar.

Sucul de varză albă cu miere ajută la expectoraţie

Se face din varză proaspătă, care se curăţă de foile exterioare, se spală şi se scurge de apă. Tocaţi mai întâi varza cu cuţitul, iar apoi daţi-o de două ori prin maşina de tocat şi stecuraţi-o.

În suc se adaugă miere după gust. Se pătrează la frigider, însă nu mai mult de 24 de ore. Până la vindecarea bronşitei, se recomandă 5-6 linguri pe zi.

Sucul din ceapă uscată

Se face din circa 100 de grame de ceapă (bulb). După ce a fost spălată, ceapa se mărunţeşte. Se stoarce şi se separă sucul. Se ia câte o linguriţă, de trei ori pe zi, până la ameliorarea bolii.

Inhalaţii pe bază de plante

Inhalaţiile de muşeţel, levanţică, cimbru acţionează asupra organismului prin fluidificarea secrețiilor bronhice, ceea ce duce la uşurarea expectoraţiei. Citeste aici ca sa afli si alte sfaturi utile: https://www.doctorulzilei.ro/cele-mai-bune-expectorante-naturale-remedii-naturiste-pentru-tuse-si-raguseala/

Comentarii

comentarii