Explozii pe Manchester Arena la un concert- 19 morți și 50 de răniți

Explozii pe Manchester Arena. Mai multe persoane care asistau la un concert al Arianei Grande au fugit cuprinşi de panică. Oamenii au povestit că au auzit două bubuituri, asemănătoare exploziilor unor bombe.

Update 03:38. Un al doilea dispozitiv exploziv ar fi fost descoperit la Manchester Arena, anunță presa britanică, dar informația nu a fost confirmată. De asemenea, o explozie controlată a avut loc în centrul orașului Manchester, anchetatorii spun că au neutralizat un pachet suspect.

 

Update 03:26. Poliția britanică anunță un prim bilanț, 19 morți și 50 de răniți în explozia de la arena din Manchester. Daily Mail furnizase inițial un bilanț neconfirmat oficial, de 20 de morți și peste 100 de răniți.

Update 03:14. Postul american NBC transmite că anchetatorii britanici cred că explozia din Manchester a fost provocată de un terorist sinucigaș! Informația ar fi fost obținută de NBC News de la polițiștii americani care au intrat în contact cu colegii lor britanici.

Update 03:06. Un purtător de cuvânt a confirmat pentru Reuters că artista Ariana Grande este bine. Artista, fostă vedetă a unui serial Disney, se bucură de o mare popularitate în rândul adolescenților. De altfel, la concert erau foarte multe fete tinere. Explozia s-a produs chiar la încheierea concertului.

Update 03:00.  Ziarul The Sun, care citează surse din anchetă, spune că explozia de la Manchester Arena ar fi fost provocată de o bombă din plastic și cuie. Cuiele au fost folosite alături de dispozitivul exploziv pentru a provoca mai mari distrugeri.

Update 02:45.  Ziarul britanic Dailymail spune că în explozia de la Manchester sunt 20 DE MORȚI ȘI PESTE 100 DE RĂNIȚI

Update 02:30. Poliţia din Manchester confirmă că în incidentul produs pe Manchester Arena există morţi, însă nu se ştie numărul acestora. De asemenea, există şi persoane rănite în urma acestui incident descris ca o explozie, dar despre care nu se ştiu în acest moment alte detalii.

O înregistrare publicată pe Facebook surprinde momentele de panică și haos din arenă.

Poliţiştii britanici s-au deplasat la Manchester Arena, după ce mai multe persoane au alertat că s-ar fi produs două explozii în incinta stadionului. La ora la care au fost alertate autorităţile, pe stadion se încheiase un concert susţinut de Ariana Grande. Arista părăsise scena, moment în care s-ar fi auzit cele două bubuituri.

 

Sursa> http://a1.ro/news/extern/update-explozii-pe-manchester-arena-in-timpul-concertului-arianei-grande-presa-19-morti-si-50-de-raniti-politia-posibil-atac-terorist-id661904.html

 

Comentarii

comentarii