Expodulce de 8 Martie, cu prăjiturile copilăriei în cea mai veche cofetărie din cartierul Lunca Bârzavei din Reșița VIDEO

Ca de obicei, cea mai veche cofetărie din cel mai mare cartier al Reșiței, Lunca Barzavei, vine în întâmpinarea Zilei de 8 Martie, cu surprize dulci. Vorbim de Cofetăria Mihandra din gangul din Complexul Victoria. Probabil că este singura cofetărie din oraș care funcționează în aceiași locație de la deschiderea ei, adică acum vreo 50 de ani.

Așa cum face de 40 de ani de când a început să lucreze cu prăjiturile, Anca Gaiță- formată și trăită o viață întreagă în laboratorul de cofetărie, a venit în întâmpinarea zilei de 8 Martie, cu o serie întreagă de prăjituri de sezon. Ca de obicei, atracția expoziției au fost prăjiturile copilăriei. Cine nu-și amintește de pinguinii cu vestuțele din glazură de ciocolată și marțipan alb, de puișorii îmbrăcați cu șerbet de lămâie, de aricii cu țepi din cremă de ciocolată sau bananele glazurate în șerbet de vanilie.

Ca de obicei, atracția expoziției au fost prăjiturile copilăriei: cranțul, bananele cu fondant, nuferii, pinguini, veiozele, puișori, coronițele, ișlerele, șamrolurile, eclerul și aricii. Acestora li s-au adăugat alte prăjituri noi, celebra Pavlova, torturi și minitarte.

Zecile de feluri de prăjituri, i-au încântat pe cei care au trecut pragul cofetăriei, în primul rând cu aspectul și mai apoi, cu gustul lor.

Cofetăria cu o tradiție de necontestat în Reșița – peste 50 de ani, Anca Gaiță şi-a pus maeştrii cofetari, în primul rând pe fiica sa, Andrada Gaiță, să îşi arate talentul pentru o expoziţie dulce cu vânzare dedicată zilei de 8 Martie.

Expoziţiile cofetăriei Mihandra din gangul din Complexul Victoria din Govândari, au devenit o tradiţie fiindcă de zeci de ani, reșițenii au fost răsfățați cu dulciuri de fel de fel, dar între care, prăjiturile tradiționale au un loc bine știut.

Comentarii

comentarii