Gânduri interioare – „INNER THOUGHTS” – Expoziția de pictură MAIA TRUȚULESCU

Cel de-al șaselea demers plastic semnat Maia Truțulescu ajunge în fața publicului joi, 26 mai, în sala de expoziții a Muzeului Batului Montan. Este vorba despre expoziția de pictură intitulată „INNER THOUGHTS” (Gânduri interioare), curator/critic de artă, Conf. univ. dr. Gabriel Kelemen, vicepreședinte UAP Timișoara. Expoziția se întinde pe două săli și reunește lucrări care au fost prezente în expozițiile din București și Timișoara, cât si lucrări realizate în ultimul an.

  „Tânăra Maia Truțulescu este un prilej de maximă bucurie, nu vreau să zic lucruri mari dar este din punctul meu de vedere un miracol. Ce m-a bucurat când am întâlnit opera Maiei Truțulescu, a fost, în primul rând, inocența și seninătatea. Ea nu alunecă,  după cum se vede, în derizoriu, nu pică în kitsch, nu alunecă în arta naivă. Ea nu este nici mare, nici mică. Este serioasă, asta mi s-a părut foarte interesant la ea, e ludică, senină. Ea-și oferă sufletul pe tavă, pe simeza asta atât de interesantă. Se simte că lucrează cu sufletul! Are un entuziasm aici, pe care mi-e greu să-l reconstitui, dar siguramente îl are prin carisma divină….

critic de artă, Conf. univ. dr. Gabriel Kelemen

”Gândurile interiore” pe care le oferă Maia publicului reșițean etalează lucrări care transpun plastic emoții, trări, impresii. Maia are propriul univers în care bucuria actului artistic este la el acasă, în care se simte bine și liberă. Dacă extragem esența picturii ei observăm seriozitatea și ambiția omului matur, fără să uităm latura estetică cu care învăluie orice lucrare, căreia îi găsește prin pasiune valențe plastice de nebănuit și o transformă într-o operă maiestuasă. Propunerile ei de compoziții sunt la fel de multe lumi posibile, transbordări în ireal sau realitatea apropiată. Ea clădește din interior spre exterior ceea ce inocența și carisma i-au oferit din plin. Lucrările Maiei, cu siguranță și de această dată, vor fi o surpriză plăcută și nebănuită pentru public.

De la ultima ei expoziție personală de la Galeria Pygmalion – Casa Artelor Timișoara, Maia a participat la manifestări artistice colective sau de grup atât naționale cât și internaționale printre care am aminti doar câteva: Emiratele Arabe Unite – expoziție vitruală în cadrul Pavilionului României Expo Dubai; “First Flight – 40 years” – Art in Conversation, Londra; Art Safari București – expoziția de la Victoria Tower sau a obținut o serie de premii printre care unul special – Premiul de merit în Oak Brook, Ilinois, SUA la concursul Peace Poster Contest, faza internațională, organizat de Lions Club Internațional.

Parteneri:

Primăria Municipilului Reșița

Lion Club Reșița Kindness

Lion Club Onix Reșița

Lion Club Reșița Montana

Asociația Culturală ARTAR

Comentarii

comentarii