@Breaking newsActualitate

Expoziție modernă la Muzeul Banatului Montan despre Reșița medievală VIDEO

Expoziție modernă la Muzeul Banatului Montan despre Reșița medievală. Chiar dacă anul acesta se împlinesc 250 de ani de istorie industrială la Reșița, spațiul acesta a fost locuit cu mult mai mulți ani în urmă. Pentru a arăta acest lucru, la Muzeul Banatului Montan a fost organizată o expoziție dedicată ansamblului de la Ogășele, care este format dintr-o biserică și o necropolă cu o vechime de cel puțin 700 de ani.

O expoziție dedicată Reșiței din secolele XIV-XV a fost organizată la Muzeul Banatului Montan din Municipiul de pe Bârzava cu obiecte găsite în necropola din Moroasa, dar și cu fotografii și documente din timpul cercetărilor arheologice desfășurate în anii 70-80. La muzeu, au fost expuse pentru prima oară obiecte găsite în morminte care datează din timpul regilor Casei de Anjou până în timpul lui Mathias Corvinul. 

Expoziție modernă la Muzeul Banatului Montan despre Reșița medievală. În expoziție, sunt cuprinse obiecte găsite în cimitirul medieval găsit pe dealul din Moroasa, dar și fotografii și reconstrucții ale ansamblului de la Ogășele. O posibilă punere în valoare a acestui obiectiv poate fi realizată prin marcarea la sol a amprentei bisericii sau prin tehnologii moderne cu laser. De altfel, scopul expoziției este cel de conștientizare și sensibilizare a populației cu privire la situația patrimoniului cultural imobil din Reșița și din județ.

Comentarii

comentarii

One thought on “Expoziție modernă la Muzeul Banatului Montan despre Reșița medievală VIDEO

Comentariile sunt închise.