Fabrica de Lapte de la Oravița are de azi administrator special cu acte in regula

Adunarea Generală a Acționarilor S.C. „FABRICA DE PRODUSE LACTATE” S.A. Oravița a votat, în unanimitate, desemnarea doamnei Laura Maria Adil ca administrator special. În vârstă de 35 de ani, doamna Laura Maria Adil este absolventă a Universității Politehnice, secția Chimie Alimentară.

Numirea reprezentantului Consiliului Județean Caraș-Severin în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. „FABRICA DE PRODUSE LACTATE” S.A. Oravița, în persoana dnei Elena Amzoi, director general adjunct în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, a fost votată de către consilierii județeni în ședința din data de 31 mai 2016 după ce la ședința anterioară niciun consilier ales, aparținand unui partid politic, nu a acceptat nominalizarea.

S.C. „FABRICA DE PRODUSE LACTATE” S.A. Oravița a fost înființată în anul 2003 și în 2014 a intrat în insolvență funcționând cu un adminstrator judiciar și un director. Fabrica își desfășoară activitatea colectand și procesand laptele de vacă din zona Carașului, zona Văii Almăjului și zona Timișului.

“Contrar zvonurilor răutăcioase, pornite din partea unor persoane care nu cunosc realitatea, facem efoturi pentru a redresa și în niciun caz pentru a o închide. Aceasta va continua să colecteze și să proceseze lapte din Valea Almăjului. Conform raportului transmis Consiliului Județean Caraș-Severin, numai în trimestrul I al acestui an fabrica a achiziționat 212.311 litri lapte, întreaga cantitate fiind dirijată în producție și procesată. Fabrica nu a fost eficient manageriată, noul administrator special va trebui să pornească pe o linie corectă, să eficientizeze transportul și prelucrarea laptelui și să facă în continuare apel la producătorii de lapte tradiționali din Valea Almăjului, zona Carașului precum și, în funcție de necesități, din județul Timiș, în niciun caz din Ungaria “, a declarat președintele Romeo Traian Dumitrescu.

La invitația președintelui Consiliului Județean, dl. Romeo Traian Dumitrescu, printr-o acțiune privată a domniei sale, în perioada 21-23 iunie a.c. în județ vor fi prezenți reprezentanții firmei olandeze Cownexxion. Domnii Klaas și Cor Struiksma vor ajunge miercuri, 22 iunie, la SC “Fabrica de Produse Lactate“ Oravița. În România, prin Holland Agro Services SRL cu sediul in București, aceștia intenționează să atragă investitori pentru fermele românești care au ca obiect de activitate procesarea laptelui. Totodată, sunt dispuși să investească în unele ferme cu potențial după o implicare prealabilă, cu personal propriu, în managementul fermei.

Aceeași fimă olandeză, prin Holland Dairy House – parte a unui consorțiu olandez, oferă consultanță firmelor și fermelor, în prezent fiind implicați și într-un proiect prin care instruiesc cadre didactice din universități românești de profil agricol.

Serviciul Comunicare

Comentarii

comentarii