FADERE- Există un interes ca românii din diaspora să nu voteze?

Vom strânge semnături de la românii care nu vor putea vota

FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, atrage atenția Ministerului de Externe că dacă nu se vor înființa mai multe secții de vot pentru al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale, foarte mulți români din diaspora nu vor putea vota.

Solicităm MAE și Biroului Electoral Central permisiunea de a strânge semnături din partea acelora care nu-și vor putea exercita dreptul constituțional de a vota. Aceste semnături vor fi folosite în demersurile posterioare alegerilor.

Reamintim că FADERE, încă pe 21 septembrie a solicitat mărirea numărului secțiilor de vot, informând MAE faptul că numărul românilor în anumite țări s-a dublat iar în altele a crescut cu peste 20% și că cifrele prezenței la vot din 2009 sunt irelevante. Nu înțelegem de ce acest aviz nu a fos luat în considerare!

Pe 3 noiembrie, în urma incidentelor petrecute la secțiile mai multor orașe din Europa, FADERE a solicitat înființarea imediată a încă 700 de secții de vot și dublarea personalului din secțiile deja existente. Nu înțelegem de ce MAE nu a cerut imediat Biroului Electoral Central să se pronunțe dacă este legală sau nu acceasta măsură! Nu înțelegem, de asemenea, cum nici după comunicatele BEC în care se precizează cu claritate că înființarea de noi secții este o responsabilitate a MAE, ministerul nu a făcut nimic! Tragem un ultim semnal de alarmă că încă există comunități mari de români care nu dispun nici în acest moment secții de vot.

Presa FADERE
Federația asociațiilor de români din Europa

Comentarii

comentarii