Fals polițist depistat de un polițist adevărat în Caraș Severin VIDEO

Vigilența unui poliţist din Caraș-Severin-ghinionul unui pretins poliţist. Un polițist din cadrul Poliției Municipiului Reșița, care se deplasa împreună cu familia, cu mașina personală, în direcția Berzovia, a observat că un alt autoturism încerca să-i blocheze drumul, șoferul acestuia având un comportament agresiv în trafic.

La un moment dat, după mai multe manevre de frânare și accelerare bruște, mașina din spate l-a depășit și s-a oprit pe mijlocul benzii, blocându-i calea, iar din interior au coborât doi bărbați, unul dintre ei prezentându-se ca fiind polițist în alt județ, iar pentru a dovedi acest lucru i-a arătat colegului nostru o legitimație și o insignă care nu aveau însemnele Poliției Române.

Din verificările efectuate ulterior de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa s-a  stabilit că bărbatul care s-a prezentat în mod fals ca fiind poliţist era un bărbat de 35 de ani din comuna Doclin, iar portofelul cu legitimația și insigna prezentate ar fi fost achiziționate de pe Internet.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru comportament agresiv în trafic, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 de zile.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, în care sunt continuate cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările comiterii faptei.

În acest caz, prezența de spirit a polițistului ,,real,, a ajutat la prevenirea unor posibile situații similare, ale căror victimă ar putea deveni orice alt cetățean, sens în care cetățenilor le este recomandat ca în astfel de cazuri să sesizeze imediat Poliția, prin SNUAU 112.

În conformitate cu prevederile legale, polițistul aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu are obligația de a-și face cunoscută calitatea, atât atunci când este în uniforma de poliție, prin prezentarea verbală a numelui, a prenumelui și a unității de poliție din care face parte, dar și atunci când este în ținută civilă, prin prezentarea acestor date și a legitimației și a insignei de serviciu, cu însemnele distinctive ale Poliție Române.

Sursa video: IPJ C-S

Comentarii

comentarii