Fenomen generalizat: Politicienii se transferă ca fotbaliștii cu puțin timp înainte de alegeri

Fenomen generalizat: Politicienii se transferă ca fotbaliștii cu puțin timp înainte de alegeri / Cristian Pîrvulescu: Nu există ideologie. Partidele noastre sunt adunături de supuși ai aleșilor locali / Cum explică de ce electoratul nu sancționează traseismul politic.

 

În România politicienii se „transferă” de la un partid la altul ca niște fotbaliști care își schimbă clubul sportiv, iar cea mai mare parte a electoratului nu sancționează aceste acțiuni. Recent, s-au făcut transferuri de la PNL la PSD, de la PSD la USR sau de la PSD la AUR.  Practic, orice combinație s-a dovedit posibilă. Politologul Cristian Pîrvulescu explică fenomenul prin faptul că în România ideologia politică nu a existat cu adevărat niciodată, societatea este conservatoare, iar traseismul este sancționat doar în orașele mari, cu putere economică.

 

În ultimele săptămâni s-au petrecut foarte multe transferuri politice în România. Partide declarate anti-sistem s-au arătat dispuse să accepte fără probleme orice politicieni care le pot aduce mai multe procente. „Primiți-i pe toți, indiferent ce dubii aveți despre ei, ce …………citește tu mai departe cu un simplu clik aici https://www.g4media.ro/fenomen-generalizat-politicienii-se-transfera-ca-fotbalistii-cu-putin-timp-inainte-de-alegeri-cristian-pirvulescu-nu-exista-ideologie-partidele-noastre-sunt-adunaturi-de-supusi-ai-alesilor-locali.html

Comentarii

comentarii