Fenomen îngrijorător în România – Automedicaţie şi tratament după ureche cu sfârşit la spital VIDEO

Un fenomen tot mai îngrijorător ia amploare în rândul românilor: automedicație. De fapt, medicii spun că românii sunt campioni la automedicație. În loc să ceară sfatul medicului, majoritatea apelează la tratamente culese de pe la vecini sau rude. În ultimul timp, o sursă importantă de informații a devenit internetul și televizorul.

Medicii spun că acesta este un lucru greșit care de multe ori, în loc să trateze boala, o agravează. Sau, nu au fost puțin cazurile de șoc anafilactic ori deces – așa cum s-a întâmplat cu bărbatul care a luat o supradoză de paracetamol.

Medicii spun că atunci când fac o prescripție medicală, ei își asumă o responsabilitate. Ei știu cel mai bine ce medicamente și cum trebuie administrate de bolnav. Acum, din cauza pandemiei, în anumite cazuri se pot face consulturi și investigații și prin telefon sau whatsaap și la fel se pot elibera și rețetele medicale.

Cei care se lovesc cel mai des cu astfel de probleme, sunt medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanță. Ei au întâlnit pacienți – și nu puțini la număr – care s-au auto tratat – chiar și de coronavirus – și în final, fiindcă starea lor de sănătate s-a înrăutățit, au ajuns tot la spital și tratament de specialitate.

Majoritatea celor intervievați, spun că ei nu apelează la automedicația și nici nu cunosc cazuri.

Comentarii

comentarii

One thought on “Fenomen îngrijorător în România – Automedicaţie şi tratament după ureche cu sfârşit la spital VIDEO

Comentariile sunt închise.