Festival de filme la curte la Resita VIDEO

Iubitorii filmelor documentare din Reşiţa se pot delecta de acum cu producţii inedite, care altfel nu se regăsesc în circuitul cinematograficelor. Odată pe lună, ,,Librăria Semn de Carte” găzduieşte proiectul ,,One World România”- proiect prin care documentarele interesante sunt aduse mai aproape de publicul interesat.

,,One World România” a revenit la Reşiţa cu un nou proiect care vizează promovarea filmelor documentare. Astfel La Librăria Semn de carte, o dată pe lună, iubitorii acestui gen au ocazia să vizioneze producţii inedite. Proiecțiile de filme documentare la curte s-au născut în vara anului 2016, din dorința de a aduce împreună tinerii pasionați de drepturile omului și pe timpul vacanței.

Cea mai recentă proiecţie, La nord de Soare, a prezentat aventura a doi tineri care petrec cele nouă luni de iarnă norvegiană într-un golf îndepărtat. Acolo își construiesc o cabană din materialele pe care le găsesc și consumă alimente expirate, pe care magazinele le-ar fi aruncat.

Înfiinţată în 2009, Asociaţia One World România organizează singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România.

Comentarii

comentarii