Festivalul Concurs de Colinde „Lângă ieslea minunată” de la Bozovici VIDEO

Festivalul Concurs de Colinde „Lângă ieslea minunată” de la Bozovici. Dragostea pentru obiceiurile de iarnă, colindele autentice, tablourile de Crăciun cu tinda plină de colindători au fost mereu în inimile și sufletelor românilor. Ediția a VIII-a a Festivalului Concurs de Colinde „Lângă ieslea minunată” duce mai departe această frumoasă poveste.

 

 

La Bozovici a avut loc cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Concurs de Colinde „Lângă ieslea minunată”. La eveniment, au participat 21 de grupuri vocale şi coruri, precum şi solişti vocali şi intrumentişti Au urcat pe scenă, aproximativ 270 de elevi din localităţile Cuptoare, Caransebeş, Reşiţa, Băile Herculane, Moldova Nouă, Prigor, Borlovenii Noi, Pătaş, Bănia, Borlova, Verendin, Dalboșeț, Lăpușnicu Mare și Bozovici.

 

 

Festivalul s-a desfășurat în Casa Națională a Bisericii Ortodoxe din Bozovici. Tot în cadrul festivalului, a foost organizată expoziția de icoane pe sticlă, lemn, pânză și piatră, intitulată „Icoana din sufletul meu”.

 

Acest festival face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat „Credinţă, culoare, cuvânt şi cânt revărsate într-un gând”, fiind coordonat de către d-na profesoară Claudia Cherescu şi este avizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

Proiectul este derulat de către Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici şi Inspectoratul Şcolar al judeţului Caraş-Severin, parteneri fiind Episcopia Caransebeșului, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale, Biserica Ortodoxă Bozovici și Primăria Comunei Bozovici.

 

Festivalul Concurs de Colinde „Lângă ieslea minunată” de la Bozovici. Toți participanții au primit pungi cu cadouri din partea organizatorilor.

Un reportaj de Adi Neagu – Corespondent infocs.ro

 

 

Comentarii

comentarii