Festivalul Etnica a debutat la Resita in ziua de Rusalii

Germani, maghiari, cehi, sârbi, croați și români toți în hainele lor cele mai frumoase au defilat pe străzile Resitei în deschiderea festivalului Etnica. Festivalul ETNICA se află la prima ediție, și este felul în care municipalitatea resiteana sarbatoreste multiculturalitatea Banatului Montan, una dintre cele mai variate cultural zone din țară, unde nu mai puțin de 7 etnii trăiesc și se dezvolta împreună de mai bine de un secol.

Românii, cehii, croații, sârbii, rromii, maghiarii și germanii sunt cei fără de care moștenirea culturală a Banatului n-ar fi existat în forma cunoscută azi. Timp de 7 zile vor fi scoase în evidență detalii din viețile tuturor etnicilor ce trăiesc în Banat: costume populare, obiecte tradiționale, fotografii, cărți, albume de prezentare și multe altele.

Astfel, în fiecare zi între orele 10:00 – 22:30, în parcul Tricolorului programul evenimentului va cuprinde atât preparate tradiționale ale etniilor invitate, cât și un program artistic divers, care va pune accent pe muzica și dansuri. Manifestarea face parte din calendarul acțiunilor dedicate marcării a 250 de ani istorie industrială în Reșița.

Comentarii

comentarii