Festivalul răchiei din Banat de la Baile Herculane la a XX a editie VIDEO

Răchia de Banat se obţine din prune de vară şi de toamnă, lăsate la macerat după care se distilează comina în cazane speciale din cupru. Nu are mai mult de 45 de grade, Dar datorită procesului tehnologic şi mai ales, a modului de păstrare în butoaie din lemn de salcâm sau de dud, răchia primeşte o culoare şi un gust aparte.

Cunoscătorii spun că datorită acestor calităţi, – wisky rămâne mult în urmă. A-XX-a ediţie a Festivalului Răchiei din Banat a avut loc în staţiunea Băile Herculane. Acţiunea a fost organizată de Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Asociaţiei producătorilor de răchie din Banat.

Festivalul Răchiei din Banat, a reunit producători de răchie din zonele tradiţionale ale Caraş-Severinului, Dar şi ţăranii care îşi fac propria producţie. Au participat aproape 50 de producători din tot Banatul, Dar în acest an a câştigat ,,Răchia de Banat”. Toată lumea a primit locul întâi fiindcă totul a fost la o calitatea înaltă şi practice nu ai avut ce departaja.

Agricultorii şi producătorii au prezentat pe lângă răchie şi bucate tradiţionale cum ar fi: mălaiul copt în spuză, brânza de oaie, caş afumat, slănină de porc pregătită în casă şi cârnaţi, precum şi fasole bătută şi cartofi copţi în vatră alături de brânză veche de un an şi ceapă roşie, de munte. Nu au lipsit muzica şi dansul popular- festivalul încheindu-se târziu, după ce ultimul vizitator a părăsit esplanada cazinoului.

Comentarii

comentarii

One thought on “Festivalul răchiei din Banat de la Baile Herculane la a XX a editie VIDEO

Comentariile sunt închise.