Festivalul județean de colinde ,,FLORILE DALBE” la editia cu numarul XI

Festivalul județean de colinde ,,FLORILE DALBE” la editia cu numarul XI. La Resita a avut loc a XI-a editie a Festivalul județean de colinde ,,FLORILE DALBE”. Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa a organizat ediţia a XI-a a Festivalului județean de colinde FLORILE DALBE. Manifestarea a fost realizata în parteneriat cu Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Govândari” Reşiţa, Inspectoratul Școlar și Casa Corpului Didactic.  Alături de corurile și grupurile vocale din oraș și județ, a fost prezent și un grup de elevi din Serbia, de la Școala IVO LOLA RIBAR din SUTJESCA . Din păcate, la această școală, mai sunt doar trei copii care învață în limba română.

 

 

Momentele susţinute de grupurile vocale, au fost compuse, şi în acest an, din piese alese de coordonatorii acestora, dar care respectă criteriile impuse de organizatori prin regulament. Festivalul a avut loc în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa. La festival, au participat copii care provin din nivelurile primar si gimnazial.

 

 

Echipa de coordonare a festivalului, a fost formată din preotul Petru Berbentia şi cadrele didactice Ileana Pomoja, Ionuț Gârtoi şi Cristina Ardeleanu. Festivalul Judeţean de colinde „Florile dalbe” face parte din Calendarul Activităţilor Educative Judeţene.

Festivalul județean de colinde ,,FLORILE DALBE” la editia cu numarul XI. Programul a fost deosebit de frumos, iar copiii s-au pregatit in mod special pentru aceasta competitie. Iată ce spune și învățatoarea Cristina Ardelean, despre această ediție a festivalului: Vineri, 13 decembrie 2019, la Biserica SFINTII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL – GOVANDARI Reșița, a avut loc ediția a XI-a a Festivalului de colinde FLORILE DALBE. Mulțumim tuturor participanților care au avut o prestație deosebita, apreciata de toți cei prezenți. Mulțumim grupului vocal PITICOT, de la Școala Gimn. Nr. 1 Oțelu Roșu – coord. Cristina ZAHARIA, colindătorilor de la Școala Primara din Sarcia, Serbia, coordonați de învățătorul Daniel Ursulescu, grupului vocal VESTITORII BUCURIEI de la Școala Gimnazială Nr. 7 SFÂNTA MARIA Timișoara, coordonați de prof. Cristina Sas, copiilor mei – clasa a III-A A, grupului STELUȚE COLORATE de la Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița, pregătit de prof. Corina Nedelcu, grupului STELUȚE de la Colegiul Național MIRCEA ELIADE Reșița, coord. Prof. Mihaela ZgardeaRosu Adela, clasei I A de la Școala 7 Reșița, coord. Prof. Marinica Marina Potocean, grupului vocal al CSEI AURORA Reșița, coord. Prof. Letitia Nadia Dogaru, prof. Andrei Jivan, grupului ISON de la Colegiul Național TRAIAN LALESCU, coord. Prof. Rodica Badescu, grupului vocal FLUTURAȘII, de la Colegiul Național TRAIAN LALESCU Reșița, coord. Prof. Elena Izverceanu Elena, grupului vocal al ciclului gimnazial de la Școala 7 Reșița, coord. de prof. CIURCEA PETRU. Mulțumim părintelui Berbentia Petru, pentru găzduire, pentru organizare, pentru ca face posibila, de 11 ani, desfășurarea acestui festival!

Comentarii

comentarii