Fii observator! Despre rezultatele la Bac si invatamantul romanesc

Doamna Ecateri(na)nca Andronescu a bătut apa în gură vreo oră , un pic înainte, pe tema asta, n-o mai doare buba de la mâna stângă, rezultată de la accidentul de ieri, când ea era nevinovată evident, mână bandajată cu pansamentele ce ajunge
au o lună unui spital sărac.
A trăncănit, delirat, spre a vedea lumea că şi pe pat de moarte, ministresa e la datorie, pentru legalizarea prostiei cu diplomă din RO.
Amintiţi-vă cât era de gureşă la introducerea acestui sistem de examen de către nebacalureatul consilier prezidenţial Fune(b)riu.
Amintiţi-vă cât i-au dat la gioale, de ieri socrului mic Băsescu, când acesta aşa coadă de topor cum e, afirma că ţara are nevoie de mai puţini filosofi şi de mai mulţi tinichigii şi ospătari.
Am fost cu toţii pro ham ham le-am dat carne să mănânce pdl-iştilor de mai sus, şi nu numai, mai multă decât numărul de pui sacrificaţi în toate abatoarele din România, ca acum de pe patul de suferinţă, probabil sedată, deşi starea ei de luciditate e îndoielnică oricum, să ne lămurească că bac-ul va rămâne sub aceeaşi formă de desfăşurare, adică acum e ok ce a propus băiatul cu faţă de ceva din evoluţionismul lui Darwin, ba mai mult se va înfiinţa şi un bac tehnologic, adică…adică vom face din nou, dacă nu tinichigii şi ospătari, cum propunea Băsescu, atunci lăcătuşi şi bucătărese, cum vrea Antonescu.
Cireaşa de pe tort, sau inepţia supremă, spune biata menopauzistă, e legată de obligativitatea societăţilor comerciale de a angaja viitoarele calfe cu liceu şi bac tehnologic.
Păi cucoană, dacă ar durea, sau ar exploda, sigur ar trebui să te ţinem la borcan!!
Cum vei reuşi matale şi cu meseriaşa de la muncă, cea care săraca dacă o lasă cineva singură în birou la minister, tot acolo o găseşte şi peste o mie de ani, mumificată ca Tutankamon, să obligaţi, sau să stimulaţi un patron să angajeze aceşti bieţi tineri fără viitor?
Veţi veni cu prostia aceea legată de exonerarea de plata CAS şi nu mai ştiu căror dări, dar nu vă întrebaţi cine mai are nevoie de angajaţi când voi, adică guvernul şi autorităţile locale, nu asiguraţi o condiţie necesară atragerii de investitori ce să aibă nevoie de forţă de muncă calificată.
Ce contează în Caraş Severin o astfel de măsură, când numărul locurilor de muncă le numeri pe degetele de la o mână, iar numărul potenţialilor viitori ucenici e de ordinul a câtorva zeci de mii?
Vorba maestrului Shackespeare: mult zgomot pentru nimic, sau praf în ochi, chiar dacă nu bate vântul….

Domnu Trandafir

Comentarii

comentarii