Fii observator! Sova si Rusanu sunt „iminentele cenusii” ale USL?

Toata aceasta telenovela pentru schimbarea presedintelui are in spate gandirea „fratilor” Sova-Rusanu. Acestia au gandit, cat au putut, din varful „marelui mester”, – ca un cuplu fratesc ce sunt – ca n-ar fi rau sa fie bine! Adica sa puna mana pe toate institutiile statului prin mijloace specifice si dolosive, sa-si bata joc de Romania de la „inaltime masonica”!

Profitand de scaderea popularitatii presedintelui in exercitiu, au pus la cale un sistem parsiv, si in afara legii, pentru acapararea puterii totale. Cu acest proiect au mers nu la loja lor, ci la Antonescu si Ponta. Si i-au facut pe acestia datori. I-au prostit ca au ei grija sa mearga toate unse. Au prezentat calculele reci ale lojei, ducandu-l mai ales de nas pe Ponta, care a mirosit ca n-ar fi tocmai legal si el nu castiga mare lucru. Dar „loja” a promis ca OUG-urile ilegale trec neobservate in Europa(ca aici n-ar fi o problema, romanasi sunt obisnuiti si chiar isi doresc astfel de procedure ilegale), oamenii lor de legatura(Frunzaverde a declarat ca el merge) sunt in „contact direct” cu fratii de dincolo, si rezolva sustinerea „politicieniilor la varf”. Dar povestea masonilor ramane doar o poveste.

Rasturnare de situatie. Ponta, incurajat de fratii masoni ca-i totul rezolvat, pleaca ca fraierul cu traista prin Europa. Aici este intampinat altfel decat i s-a promis. Astia nici nu auzisera de Rusanu, Sova, Frunzaverde… Ponta a ramas ca la dentist, venise aici sigur pe el, cu mare incredere. S-a gandit ca poate-s frati vitregi, de aia! Repetau ca tampitii aceeasi placa: Curtea Constitutionala, garantii, infringement, – numai catastrofe!

Ce sa faca, dl Ponta, a iesit cu domnul Martin Schulz, si-a promis in direct, strangand din dinti, desigur, ca le rezolva pe toate. Si cu promisiunea, in gandul lui, ca daca-i prinde vreodata pe nenorocitii astia de frati vitregi masoni la cotitura, sa le-o platesca. Saracu, ar fi bine, m-as bucura sincer, dar n-o sa mai aibe ocazia.

Acum toti de-a valma, incearca toate solutiile nastrusnice ca sa rezolve situatia. Socru incerca sa intre cu referenumul in prelungiri. Vine ministru’ de interne si zice ca in timpul jocului nu se mai schimba nimic. Apoi intra in scena, un alt actor, contabilul care a fost ministru de sanatate. Asta de la o vreme pupa tare la Antonescu ca sa-i ierte dragostea cu Tariceanu. Si zice pe raspunderea lui ca “Antonescu cand a zis ca-si da demisia s-a gandit la OUG. Daca Ponta anuleaza ordonanta nici el nu-si da demisia”. Apoi sa si dea demisia aia de-si spun frati. Ca ei au incurcat lucrurile. Ei cu masoneria lor au zis ca rezolva tot si-au rezolvat pe dracu!

Aceasta scriere se vrea un pamflet. Dar sincer, nu prea cred ca reuseste!

 

Vlada Visativici

Comentarii

comentarii