Fiindcă și-a făcut munca serios, Cîțu l-a demis pe președintele ANPC, reșițeanul Claudiu Dolot

Pedeapsă pentru că a avut curajul să se lege de marile hypermarketuri, de brandurile internationale cerându-le să respecte legea? Dacă vă reamintiți, niciodată Auchanul, Carrefour-ul , Lidl sau Kaufland nu au fost sancționate și amenințate cu suspendarea activității pentru mizeria și calitatea proastă a unor produse.  Acest lucru s-a petrecut sub conducerea lui Claudiu Dolot. Niciodată nu s-a întâmplat ca site-urile uriașilor Altex, Mega Galaxy sau Mega Image sa fie obligate să nu fure cumpărătorii prin așa zisele ieftiniri de Black Friday până la Dolot. Acțiunile ANPC asupra acestor giganți, i-a făcut pe unii ambasadori să sară iute de cur în sus și să se prezinte la Cîțu cu ,,lăcrămații” și nemulțumiri. Pentru acești indivizi nu a contat că respectivii comercianți au pus în pericol viața și sănătatea a mii de români.

Claudiu Dolot a fost eliberat din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor! Plecarea lui Dolot de la ANPC este o decizie a premierului Cîțu despre care nimeni n-a știut nimic până la ora publicării ei în Monitorul Oficial. N-a știut nici Dolot, n-a știut nici Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, organizație care l-a propus pe fostul director al sucursalei BCR pentru a ocupa funcția de președinte al ANPC. Atribuțiile președintelui au fost preluate, prin aceeași decizie a premierului Cîțu, de către Mihai Culeafa, vicepreședinte ANPC până astăzi.

În cele opt luni petrecute la comanda Protecției Consumatorilor, Claudiu Dolot s-a făcut remarcat prin sancțiuni fără precedent date unor branduri de care nimeni nu se atinsese vreodată. Dacă acesta este motivul eliberării sale din funcție sau dacă e victima negocierilor dintre PNL și PSD pentru alcătuirea noului guvern nu știe nici măcar Dolot la această oră.

„Așa cum se analizează și se negociază ministere, presupun că se discută și un algoritm pentru agențiile naționale, mai ales că nu a fost numit altcineva pe acesta funcție care a rămas vacantă. Mandatele de ministru sau alte funcții de demnitar de stat sunt foarte volatile, mai ales atunci când se stabilesc noi alianțe sau majorități parlamentare. Vreau să-i mulțumesc lui Claudiu pentru mandat și să-l felicit pentru lucrurile bune făcute în ANPC!”, a declarat senatorul Marcel Vela

„Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit. Astăzi se încheie misiunea mea din fruntea ANPC, însă drumul meu către a construi un viitor mai bun continuă! Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate. Am reușit să mă țin de cuvânt, să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia” a comentat Claudiu Dolot pe pagina sa de fb după ce a fost eliberat din funcția de președinte ANPC de către premierul demis Cîțu.

Comentarii

comentarii